Nieuws West-Vlaanderen Helbig blijft niet bij zijn toonbanken zitten

Helbig blijft niet bij zijn toonbanken zitten

Helbig blijft niet bij zijn toonbanken zitten

RUDDERVOORDE – Als alles draait om beleving, zowel privé als professioneel, dan heeft Laurent Bonte van het Ruddervoordse bedrijf Helbig alvast een goede keuze gemaakt. Hij maakte van het coronajaar gebruik om een heus Experience Center uit de grond te stampen. Helbig, het vroegere bedrijf van Luc Vermeersch, is gespecialiseerd in het produceren en aanleveren van toonbanken voor apotheken, bakkerijen, beenhouwers, cosmeticawinkels, technologieshops of winkels.  

“Bij de overname van Helbig (2019) werd beslist om de firma ook fysiek af te scheiden van Brouwerij De Leite, het bedrijf van Luc Vermeersch”, vertelt Laurent Bonte. “Helbig verhuisde naar het eerste verdiep van het gebouw terwijl de brouwerij op de benedenverdieping bleef. In maart-april van vorig jaar werd er getwijfeld om de verhuisplannen uit te stellen wegens het onzeker economisch klimaat. Maar we hebben toen beslist om toch door te zetten met de plannen om volledig klaar te zijn eens de coronacrisis achter de rug was.”

Dat leidde naar de inrichting van nieuwe kantoren voor Helbig en ook de bouw van een unieke showroom. In totaal goed voor een budget van 200.000 euro. “De vroegere showroom van Helbig was puur functioneel, om te tonen hoe het materiaal werkt”, aldus Laurent Bonte. “Voor schrijnwerkers die info nodig hadden was dit ideaal. We willen echter meer en meer mensen inspireren met goede voorzetten in plaats van puur het praktische van de zaak. Daarom werd beslist om het Helbig Experience Center te maken. Het grote verschil met vroeger is dat al onze systemen getoond worden in hun natuurlijke omgeving. Zo vind je in ons Experience Center een apotheek, een bakkerij, een cosmeticawinkel, een technologieshop of een dressingkast. Op deze manier zullen we niet meer enkel schrijnwerkers aantrekken maar ook architecten, professionals uit de retailsector en particuliere klanten.”

Laurent Bonte stelt vast dat de interesse van particulieren voor dressingkasten enorm is toegenomen in het voorbije jaar. Ook de nieuwe systemen met LED worden vaak toegepast in bijvoorbeeld bibliotheken, bureaus of bars. Helbig is een typisch West-Vlaamse kmo met een grote traditie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.