Nieuws West-Vlaanderen Herwig Dendauw is top tuinaannemer

Herwig Dendauw is top tuinaannemer

Herwig Dendauw is top tuinaannemer

MEULEBEKE – Recent werden de laureaten gehuldigd van de wedstrijd ‘De Vlaamse tuinaannemer 2018‘. Een professionele jury van tuinexperten bepaalde wie de laureaten zijn. VLAM is partner van deze wedstrijd. De West-Vlaamse tuinaannemers scoorden goed in elke categorie. Voor tuinen van 1.000 vierkante meter of meer ging goud naar Herwig Dendauw uit Meulebeke. Goud was er ook voor Frederik Oost uit Zwevezele (tuinen tussen 250 en 1.000 vierkante meter) en zilver voor Stijn Naeyaert uit Ardooie (tuinen kleiner dan 250 vierkante meter). 

De meerwaarde van een tuinaannemer ervaar je door het volgen van de wedstrijd De Vlaamse Tuinaannemer. Deze jaarlijkse hoogmis van Vlaanderens mooiste tuinaanlegprojecten toont het kunnen en de creativiteit van professionele tuinaannemers.

Herwig Dendauw nam een tuin in Heule onderhanden. Zoals wel vaker gebeurt, komt bij de aankoop van een woning de tuin pas later in beeld. Ook in het West-Vlaamse Heule bleek pas na de verbouwingswerken dat deze danig verouderd en verwaarloosd was. Tuinaannemer Herwig Dendauw baseerde zich op een bestaand tuinontwerp en behield wat goed was, maar vernieuwde waar nodig. “Ten opzichte van de woning lag de tuin enigszins verdiept”, aldus de mededeling aan de media. “In de brede afhellende grastalud aan het terras was slechts een smalle trap voorzien om naar de dieper gelegen tuin af te dalen. Dit nodigde de bewoners niet echt uit om vaak het zwembad te gebruiken. Ook het poolhouse tegen de achtergrens van het perceel stond er wat verlaten bij. In eerste instantie gaf Herwig de bewoners een nieuwe zwemervaring met een nieuw, in beton gegoten zwembad. Naast een handige trap kreeg het ook een ietwat kortere lengte en een extra ligplaats net onder het wateroppervlak. Ook het oude poolhouse ging tegen vlakte en ruimde plaats voor een stijlvol bijgebouw in Franse eik. Bij warm weer kunnen de bewoners op het ruime terras een verfrissend drankje tappen en heerlijk relaxen, maar ook wanneer de zon niet van de partij is, blijft het poolhouse ‘the place to be’ voor de eigenaars en hun vrienden.”

Visie op ruimte

Vlak achter de woning legde Herwig zeer vakkundig twee terrassen aan in verouderde Belgische blauwe hardsteen. De brede treden waarop deze terrassen aansluiten, wenken uitnodigend om dieper in de tuin te gaan. Wolkenformaties van groenblijvende heesters en sierlijke grasvlakken scheppen een intiem klimaat en zorgen er voor dat de tuin ook in de winter volop zijn charmes behoudt. Verder plantte Herwig meerdere karaktervolle meerstammige struiken, bloeiende heesters en bloembollen om het voorjaar aan te kondigen. Enkele jaren later namen de eigenaars opnieuw contact op met Herwig omdat ze de beplanting tijdens de zomermaanden te druk en te warrig vonden. In samenspraak met een tuinarchitect verwijderde Herwig alle bloeiende plantenborders, maar hij behield de groene struikmassieven. Hierdoor ontstond er onder meer plaats voor een extra grindterras met een decoratieve, bladhoudende olijfwilg naast de woning. Met bloemborders die van lente tot herfst voor een steeds wisselend, maar rustgevend decor zorgen, lag de weg open voor intense tuinbelevingen in elk seizoen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.