Nieuws West-Vlaanderen Hilde Crevits en Co zorgen voor vervroegde Sinterklaas aan de vooravond van economische Halloween

Hilde Crevits en Co zorgen voor vervroegde Sinterklaas aan de vooravond van economische Halloween

Hilde Crevits en Co zorgen voor vervroegde Sinterklaas aan de vooravond van economische Halloween

TORHOUT – Of het voldoende zal zijn om de bedrijven voorbij de huidige viruscrisis te loodsen, zal nog moeten blijken. Maar de Vlaamse regering trok vrijdag al meteen de geldbeugel open voor een nieuwe batterij maatregelen. “We laten de ondernemerswereld niet vallen”, zo luidt de boodschap van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. Een vervroegd Sinterklaas gebaar als het ware aan de vooravond van wat soms op een economische Halloween lijkt.

Op voorstel van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits komt er een nieuw Vlaams beschermingsmechanisme. Door de bijkomende maatregelen die vrijdag genomen werden om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, zullen veel ondernemers een groot omzetverlies hebben. Wie tussen 1 oktober 2020 en 15 november 2020 een omzetverlies van minstens 60% lijdt, kan een beroep doen op steun van de Vlaamse overheid. De steun is 10% van de normale omzet. Alle restaurants en cafés waarvoor tot sluiting is beslist, vallen hieronder. De steun bedraagt 10% van de omzet in dezelfde periode in 2019 of een andere gelijkaardige periode. De 10% is een benadering van gemiddeld de helft van de vaste kosten voor ondernemingen. Voor kleine bedrijven ligt het maximumbedrag op 11.250 euro. Voor ondernemingen vanaf 10 werknemers ligt het maximumbedrag op 22.500 euro.

Ondertussen zijn er voor het eerste Vlaams beschermingsmechanisme al bijna 4.000 aanvragen voor een bedrag van ruim 16 miljoen euro. “We laten ook nu onze ondernemers niet los”, heet het bij monde van Hilde Crevits. “Het steunbedrag varieert afhankelijk van de normale omzet van de ondernemers. We werken met een percentage van 10% van de normale omzet. Op die manier krijgt elke ondernemer gelijkwaardige steun.”

Reageer op dit bericht

Sector
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.