Nieuws West-Vlaanderen House of HR opent het jaar in fortissimo met 25 miljoen méér omzet

House of HR opent het jaar in fortissimo met 25 miljoen méér omzet

House of HR opent het jaar in fortissimo met 25 miljoen méér omzet

ROESELARE – De Roeselaarse dienstengroep House of HR opent het jaar in overdrive: met 200 miljoen euro bijkomend kapitaal (via de obligatiemarkt), met twee frisse overnames (respectievelijk in Nederland en in Frankrijk) en met torenhoge ambities in Duitsland. De beide overnames passen bij de ambities van House of HR om een vooraanstaande positie te verwerven en te versterken in de gespecialiseerde Europese HR-industrie. CEO Rika Coppens werd recent nog met haar groep uitgeroepen tot leidinggevend op wereldschaal. House of HR is de moedermaatschappij van onder meer Accent, het geesteskind van Conny Vandendriessche. Zij is tot op vandaag ook nog mede-aandeelhouder op groepsniveau. 

 

House of HR heeft naar het zeggen van CEO Rika Coppens de Covid-orkaan beter doorstaan dan de concurrenten. De twee overnames benadrukken House of HR’s focus op gespecialiseerde nichemarkten in de HR-wereld. Samen voegen de twee overgenomen bedrijven 25 miljoen euro toe aan de totale omzet van alle operationele bedrijven binnen House of HR.

In Frankrijk wordt de hand gelegd op het in Parijs gebaseerde Greenworking. Dat is een advies verlenend bedrijf dat zich toelegt op de ‘new ways of working’. Met zijn diensten, die vooral op jonge Franse bedrijven zijn gericht, biedt Greenworking toegevoegde waarde op het vlak van teleworking, work-life balance, leiderschap, digitale transformatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zeker in het huidige zware economische weer liggen deze topics meer dan ooit in het vizier van veel bedrijven. Dat maakt deze overname zeer toekomstbestendig, laat House of HR weten. Greenworking realiseerde in 2019 een omzet van 5 miljoen euro, met een sterke winst in een nichedomein. Het werd opgericht in 2010 en telt vandaag 35 medewerkers. House of HR verwerft de meerderheid via zijn dochtermaatschappij Abylsen. De rest van de aandelen blijft in de handen van oprichters Olivier Brun en Cécilia Durieu en vier managers.

Boven de Moerdijk

In Nederland verwerft House of HR het ook gespecialiseerde bedrijf Solyne over. Solyne bestaat uit de merken Solyne Interim Professionals,
Solyne Industrie en Solyne Direct. Al die merken zijn actief in de engineering- en consultancybusiness, en bieden hoog opgeleide uitzendkrachten in infrastructuur en industrie. Solyne is een projectkantoor dat vooral overheidsinstellingen adviseert in heel Nederland, met projectconsultancy van A tot Z. Met zijn 30 medewerkers geeft het werk aan zo’n 240 hoogopgeleide bedienden in bouw, urbane ontwikkeling, cultivatie en transport, mechanische en elektrische engineering, energie en industrie.

Solyne, opgericht in 2009, haalde in 2019 een omzet van 20 miljoen euro en een fraaie winst. House of HR verwerft via zij dochter Continu Professionals 100 % van de aandelen van Solyne. Oprichters Jasper Kuiper en Bas van Eenennaam gaan herinvesteren in House of HR.

Eerder deze maand kondigde House of HR aan dat het zijn twee Duitse bedrijven Timepartner en Zaquensis samenvoegt. Daarmee wil het zijn Duitse activiteiten voorbereiden op verdere investeringen in digital, IT en nieuwe overnames. Ook deze samenvoeging onderlijnt de sterke focus op nichespecialisaties. De nieuwe Duitse groep wil een van de drie grootste rekruterings- en talentoplossingsbedrijven van Duitsland worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.