Nieuws West-Vlaanderen House of HR presteert beter dan de markt

House of HR presteert beter dan de markt

House of HR presteert beter dan de markt

ROESELARE – Het Roeselaarse House of HR, de moedermaatschappij van onder meer Accent, heeft zijn jaarresultaten voor 2020 bekendgemaakt. In een jaar dat zijn gelijke niet kende, heeft de holding systematisch beter gepresteerd dan de HR-markt.

Uiteraard ontsnapte ook House of HR niet aan de gevolgen van Covid-19. Maar de dienstengroep laat weten dat ze de schade danig heeft kunnen beperken. De omzet daalde met ‘slechts’ 10,4 procent tegenover 2019: 1,6 miljard euro in plaats van 1,8 miljard euro. De EBITDA-marge strandde op 11,2 procent tegenover 12,3 in 2019. Voor dit jaar is er sprake van een verbetering van de (voorlopige) resultaten. House of HR vergelijkt haar cijfers met die van concurrenten zoals Manpower, Randstad of Adecco, en stelt vast dat het beter scoort.

Het huidige jaar 2021 wordt door House of HR bestempeld als een jaar vol opportuniteiten. Het werd in januari van dit jaar alvast een vliegende start met slag om slinger twee overnames: het Nederlandse Solyne en het Franse Greenworking, twee nichebedrijven. Rika Coppens (zie foto), CEO van House of HR, stelt nog meer buitenlandse overnames in het vooruitzicht, waarbij in de eerste plaats gedacht wordt aan de segmenten healthcare en IT.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.