Nieuws West-Vlaanderen Hydropure (Zedelgem) haalt half miljoen euro op om zijn waterambities kracht bij te zetten

Hydropure (Zedelgem) haalt half miljoen euro op om zijn waterambities kracht bij te zetten

Hydropure (Zedelgem) haalt half miljoen euro op om zijn waterambities kracht bij te zetten

ZEDELGEM – Het Brugse Hydropure, gespecialiseerd in waterbeheer en watermanagement, trekt rond deze tijd naar de crowdlending markt om zijn ambities kracht bij te zetten. Er wordt vooral gemikt op versterking aan personeelskant. De ambitie bestond er in om 500.000 euro vers kapitaal, in de vorm van een lening, op te halen. En dat is gelukt ook.

We leven vandaag in een waterbewuste maatschappij en dat is eerder een understatement. Maar in 2017 wist Yvan Van den Broucke dat al en hij startte Hydropure op met enkele gelijkgezinden. Vijf jaar later runt hij een winstgevend bedrijf in de markt van waterbeheer en -management. Een steeds meer waterbewuste maatschappij, aangroeiende richtlijnen in bouwvergunningen en milieuwetgeving werken dit groeiparcours in de hand.

Hydropure doorloopt het hele parcours met zijn klanten: van studie over ontwerp en realisatie tot onderhoud. Een formule die aanslaat. Om in 2023 verder te blijven groeien, is nieuw personeel meer dan welkom in West-Vlaanderen. Om die groeiplannen mee te ondersteunen, geeft Hydropure particuliere investeerders nu de kans om voor een klein stukje mee in het bedrijf te stappen via achtergestelde leningen. Het Gentse investeringsplatform WinWinner treedt op als tussenpersoon: inmiddels tekenden bijna 160 individuen al in op de crowdlending campagne. Samen zijn ze goed voor een ingezameld bedrag van 500.000 euro. Het doel werd bereikt.

“De campagne toont hoe veel mensen zich bewust zijn van het belang van waterbeheer,” besluit Yvan. “Ook in de toekomst zal dit enkel toenemen. Met Hydropure dragen we op die manier positief bij aan de klimaatveranderingen. Door onze duurzame inspanningen voor DP World in de Antwerpse haven werden we zopas genomineerd voor de Sustainable Port Award, die in februari uitgereikt wordt. Het zou een mooie erkenning vormen van wat we realiseerden op korte tijd.”

De crowdfundingcampagne van Hydropure loopt nog tot en met 13 februari 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.