Nieuws West-Vlaanderen Ieperse DD Engineering profileert zich als ‘great place to work’

Ieperse DD Engineering profileert zich als ‘great place to work’

Ieperse DD Engineering profileert zich als ‘great place to work’

IEPER – Het Ieperse DD Engineering werd opgericht in 1991 en bestaat dus uitgerekend dertig jaar. De overname in 2014 door de tandem Niels Colson en investeringsgroep AIM (gespecialiseerd in overnames van familiebedrijven) betekende een echte doorstart met een sterke groei tot gevolg. Twee jaar geleden lanceerde het bedrijf met succes zijn vier gespecialiseerde business units en dit jaar behaalde het bij zijn eerste deelname onmiddellijk het certificaat ‘Great Place To Work‘. Mooi om zo een dertigste verjaardag te vieren.

 

DD Engineering viert 30-jarig bestaan met Great Place To Work

 

DD Engineering is een ful service engineeringsbedrijf. Vandaag bestaat DD Engineering uit een 50-tal ingenieurs, verspreid over de verschillende locaties in Ieper, Gent en Grobbendonk. “De fabrieken van morgen engineer je natuurlijk niet zomaar”, zegt zaakvoerder Niels Colson. “Daar komen innovatie, automatisatie en digitalisatie, veiligheid en duurzaamheid bij kijken. En dan spreken we al gauw over verschillende engineering specialisaties die met mekaar moeten samenwerken. Bij DD Engineering hebben we experts in elke vereiste specialisatie, van plant engineering (plant design & productieverbeteringen), safety engineering (wetgeving rond veiligheid en reductie veiligheidsrisico’s), logistics engineering (uitwerken logistieke concepten en masterplanning) tot digital engineering (Industry 4.0 en  digitalisatie van de productievloer). Het is net door de kruisbestuiving van deze verschillende specialisaties dat wij het verschil kunnen maken en zo de fabrieken van morgen mee helpen bouwen en ontwerpen. Dat we dat kunnen, daar zijn we best trots op!”

Happy people

“De kruisbestuiving is niet alleen belangrijk voor de fabrieken van morgen,” zo licht Niels Colson verder toe. Ik merk dat onze ingenieurs er ook genot uit halen om met collega’s van andere disciplines eens te pingpongen. De positieve sfeer die bij ons hangt vinden we erg belangrijk. Samenwerking is essentieel, collegialiteit en genieten op de werkvloer evenzeer. We zetten eigenlijk al jaren onze mensen centraal, en dat het leuk werken is bij DDE, dat weten wij al lang. Maar het voelt natuurlijk altijd goed als dit ook door een externe organisatie bevestigd wordt. Bij onze eerste deelname aan Great Place To Work was het onmiddellijk prijs. Die certificering betekent toch dat onze ingenieurs graag en met goesting komen werken. Ons 30-jarig bestaan gingen we sowieso vieren met een feest in 2022, deze erkenning is alvast een leuk toetje.”

Blijven groeien is de boodschap

DD Engineering wil zijn dienstverlening nog verder versterken in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en in Antwerpen en de Kempen als go-to partner voor engineering projecten. “Daarom zijn we ook in corona-tijden blijven investeren”, aldus Colson. “Niet alleen in onze kantoren, maar ook in onze interne werking, onze communicatie en zeker in onze mensen. De mooie groei van de afgelopen jaren willen we verderzetten en op die manier onze medewerkers, allemaal hoogopgeleide ingenieurs, voldoende nieuwe perspectieven bieden zodat zij gepassioneerd mee kunnen bouwen aan onze toekomst én aan die van onze klanten.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.