Nieuws West-Vlaanderen Iepers restaurant verhuist alles van het salon binnen naar het terras buiten

Iepers restaurant verhuist alles van het salon binnen naar het terras buiten

Iepers restaurant verhuist alles van het salon binnen naar het terras buiten

IEPER – Het befaamde en wel bekende restaurant De Steenen Haene uit Ieper verlaat door deze covid-periode zijn alom bekende locatie. Vanaf 8 mei opent het restaurant een volledige nieuwe culinaire beleving in zijn achtertuin: ‘Nest’. Alle lekkers wordt voortaan enkel nog buiten geserveerd. 

 

De Steenen Haene, een klinkende naam in de restaurantwereld, heeft zijn volledige hebben en houden naar buiten gebracht. Voor de komende vier maanden, bevindt het restaurant zich in een rustgevende, groene omgeving. De outdoor setting is zowel letterlijk als figuurlijk een nieuwe wind doorheen de lange traditie van het restaurant. Zo kwam het nieuwe zomerconcept ‘Nest’ by De Steenen Haene tot stand.

“Na een trieste periode, biedt de lente voor ons een nieuwe start,” aldus eigenares Hilde Notebaert. “We hebben goed nagedacht over een plan van aanpak en eigenlijk is Nest een zomerse metamorfose. We snakken allemaal naar nestwarmte en gezelligheid met vrienden. Door de cirkelvormige beukhaag als natuurlijke wanden te gebruiken voor onze open tent, creëren we niet enkel een cosy setting, tegelijk ook een unieke dinerbeleving. We hebben onze klanten echt gemist en willen nu niets liever dan dat zij zich nestelen en genieten. Voor ons start de lente pas écht nu we terug mensen kunnen ontvangen en als zaakvoerders terug kunnen openbloeien.”

Beleving voor jong publiek

Met Nest trekken de zaakvoerders ook resoluut de kaart van een belevingsrestaurant, waar zelfs een jonger publiek zijn gading kan vinden. “Op de zomerkaart vind je een combinatie van uitzonderlijke cocktails en lekkere bites”, zeggen de uitbaters. “Ideaal om lang te blijven hangen tijdens een zwoele zomeravond. En ook daar is aan gedacht, want de plek omarmt je letterlijk door terrasverwarmers en gezellige buitenkachels.”

Het restaurant viert binnenkort zijn 30ste verjaardag en voor het eerst wordt helemaal ingezet op een buitenbeleving. En of ze niet bang zijn van slecht weer? “De afgelopen maanden waren niet leuk, dus het kan enkel maar beter worden”, zegt Hilde. “Een dag met stralende gezichten op ons terras, is een dag erbij die mij terug gelukkig maakt.”

Nest biedt zicht op de weides en ligt vlakbij Zillebeke vijver. Je wandelt doorheen de poort de tuin in. Er is op veilige afstand plaats voor 100 personen. Reserveren kan via www.desteenenhaene.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.