Nieuws West-Vlaanderen Imes Dexis neemt traditierijke Brugse kmo Duvivier-Motronic over

Imes Dexis neemt traditierijke Brugse kmo Duvivier-Motronic over

Imes Dexis neemt traditierijke Brugse kmo Duvivier-Motronic over

BRUGGE – Imes Dexis, de Belgische marktleider binnen de sector, kondigt de overname aan van het Brugse Duvivier-Motronic. Die laatste focust voornamelijk op onderhoud, herstel  en verkoop van aandrijvingen. Dit is de perfecte aanvulling op het aanbod van Imes Dexis dat sterk inzet op de distributie van industriële benodigdheden, en er dus voor zorgt dat de machines in onze Belgische bedrijven over de nodige onderdelen beschikken om in alle rust te blijven draaien.

Door de overname kan het Brugse familiebedrijf blijven innoveren en meegroeien met de snel veranderende markt. Imes Dexis versterkt met deze overname zijn positie in West- en Oost-Vlaanderen en bekomt een nationale dekking voor zijn service activiteiten.

Duvivier-Motronic is een familiebedrijf met 90 jaar ervaring en expertise. Het Brugse bedrijf werd in 1928 opgericht door Jérôme Duvivier en werd verdergezet in het jaar 1951 door zijn zoon, Jos Duvivier. Vandaag, 90 jaar later, is het bedrijf nog altijd in handen van de familie Duvivier en is het gespecialiseerd in het herstel van elektromechanische aandrijvingen en de verkoop ervan.

Het gespecialiseerde bedrijf stelt 18 mensen te werk in hun atelier in de Brugse industriezone ‘Herdersbrug-West’. De overname verzekert de tewerkstelling van deze mensen. Ook huidig zaakvoerder Filip Duvivier (zie foto) blijft aan boord en zal de zaak verder runnen. “Onder de vleugels van de nieuwe moedermaatschappij zal Duvivier-Motronic zijn activiteiten kunnen voortzetten en de kans krijgen om verder te groeien en mee te surfen op de golf van vernieuwing die door de sector raast”, aldus Filip Duvivier. Imes Dexis maakt deel uit van een Franse groep (Descours & Cabaud) die ook familiaal wordt gerund.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.