Nieuws West-Vlaanderen Inge Demeyere (Cargill) investeert 18 miljoen euro in ‘House of Chocolate’ in Moeskroen

Inge Demeyere (Cargill) investeert 18 miljoen euro in ‘House of Chocolate’ in Moeskroen

Inge Demeyere (Cargill) investeert 18 miljoen euro in ‘House of Chocolate’ in Moeskroen

MOESKROEN – De Amerikaanse mutinational Cargill heeft bekend gemaakt dat het 18 miljoen euro bijkomend wil investeren in zijn ‘chocoladefabriek’ in Moeskroen. Het geld wordt voorbestemd voor een soort van researchcentrum – officieel een House of Chocolate– omtrent chocolade van de toekomst. De chocolade divisie van Cargill wordt geleid door de West-Vlaamse directeur Inge Demeyere.     

Om productontwikkeling te vergemakkelijken en de samenwerking met klanten te verbeteren, onthult Cargill haar plannen voor een ‘House of Chocolate’-complex op de site van Moeskroen in Vlaanderen. Het nieuwe ‘labo’ van Cargill zal worden gebouwd naast de bestaande chocoladefabriek van het bedrijf. Het omvat een zowel een chocolade-ervaringscentrum als een proeffabriek en een sensorisch lab voor het Europese R&D-team van 40 chocolade-ingenieurs. Bedoeling is om in nauw overleg met klanten en verbruikers op zoek te gaan naar innovaties die de toekomst van chocolade zullen helpen bepalen. Denk onder meer aan chocolade met minder suiker of aan chocolade met andere ingrediënten dan vandaag. De consumententrends veranderen immers snel.

Cargill is al langer actief in Moeskroen met een chocoladefabriek. Naast de bestaande installaties, wordt dus een soort ‘labo’ uit de grond gestampt, inclusief ook een nieuwe maar beperkte productielijn. Volgens Inge Demeyere (ex-Vandemoortele en sinds 2014 directeur van de chocolade-divisie van Cargill) zal de nieuwe investering ook een tiental nieuwe jobs in het leven roepen. Het nieuwe complex zal 700 vierkante meter groot zijn.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.