Nieuws West-Vlaanderen Inge Louf (OY) kandidate voor belofte WOMED award

Inge Louf (OY) kandidate voor belofte WOMED award

Ondernermers 12: Oycare - Inge Louf

Inge Louf (OY) kandidate voor belofte WOMED award

IEPER – De Ieperse Inge Louf komt als enige West-Vlaamse in aanmerking voor de prijs van meest beloftevolle jonge onderneemster, de zogenaamde belofte WOMED-award waarvoor enkel starters of jonge bedrijven in aanmerking komen. Volgende maand worden de prijzen in Brussel toegekend. De WOMED award is een initiatief van Artemis/Markant.

Inge Louf uit Ieper bracht met haar start-up OY een nieuw product op de markt, volledig anders dan de traditionele deodorants. Het gaat om een aangename zeep die op de huid kleeft en die je afwast. Je brengt OY enkel aan op de plaatsen waar het nodig is (voeten, huidplooien, oksels). De poriën worden gereinigd en gevoed waardoor de oorzaak van de slechte geur wordt aangepakt en je huid wordt er zijdezacht van.

Inge Louf zette jarenlang mee haar schouders onder het verzekeringskantoor van haar man, Paul Robyn. Maar de roep van het ondernemerschap klonk ook steeds luider. In haar eigen  gezin vond ze de inspiratie voor een nieuw product en voor een start-up. De slecht ruikende turnpantoffeltjes van de sportieve zonen (ondertussen flinke kerels), de zweetgeurtjes in de puberjaren en de eigen bloesjes die in stresssituaties niet meer fris bleven, zetten haar aan het denken. Ze zocht een product dat zweetgeuren tegenging zonder het natuurlijke zweten af te remmen. Dat product bleek niet te bestaan. Dat was het grote aha-moment.

Inge Louf vond qua look en feel inspiratie in de ontembare kracht en frisheid van de zee. Een naam was snel gevonden: Oy. Het betekent ‘eiland’ in het Noors en staat voor gezonde zeelucht met een frisse bries vol zuurstof. Of voor producten die zweten (noodzakelijk voor het menselijk lichaam) toelaten maar dan zonder geurtjes.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.