Nieuws West-Vlaanderen IT-bedrijf ConXioN investeert fors in welzijn eigen personeel

IT-bedrijf ConXioN investeert fors in welzijn eigen personeel

IT-bedrijf ConXioN investeert fors in welzijn eigen personeel

DEERLIJK – IT-bedrijf ConXioN investeert fors in de gezondheid van zijn werknemers. Het doet dit via de lancering van een bewegingstraject. Medewerkers kunnen vrijwillig instappen in een individueel én groepstraject waarin hun gezondheid en fitheid in kaart wordt gebracht en verbeterd. Doel is het algemeen mentaal en fysiek welzijn binnen en buiten kantoor te bevorderen. Het initiatief kwam van de medewerkers zelf die het project nu massaal onderschrijven.

ConXioN, de ICT-dienstverlener uit het West-Vlaamse Deerlijk en oprichter van het ConXioN Experience Center in Waregem, beoogt met dit project een preventieve campagne. CEO Chris Debyser besloot om in dit verband een samenwerking op te zetten met partner Springbok Coaching, dat bedrijven coacht in gezondheid, beweging en gezonde voeding. “Momenteel wordt in Vlaanderen nog geen 3% van overheidsbudget geïnvesteerd in preventieve gezondheidszorg”, aldus Brecht Buysschaert, zaakvoerder van Springbok Coaching. “Centen gaan hoofdzakelijk naar curatie en vormen van medische zorg, daar waar vooral heel veel verbeteringspotentieel zit in voorzorg. Het is dus van groter belang in te zetten op die preventie.”

ConXioN wil haar medewerkers gezond én gelukkig door het leven en werk zien gaan, iets wat voor het bedrijf even belangrijk is als inzetten op talent en passie in een job. Daarmee beantwoordt het een breder maatschappelijk debat op de private werkvloer. “Via onder meer een individuele test en traject kunnen medewerkers hun algemene gezondheid en fitheid in kaart brengen en analyseren”, aldus Hanne Vermès, HR-manager bij ConXioN. “Met dit initiatief willen we onze mensen ondersteunen in hun weg naar een algemeen beter mentaal en fysiek welzijn. Een gezonde en gelukkige medewerker maakt een gezond bedrijf.”

Idee van medewerkers

Het idee ontstond toen enkele medewerkers onderling een gemeenschappelijke bewegingsactiviteit wilden organiseren. Daarop vatte Tamara Clabau, preventieadviseur bij ConXioN, de koe bij de horens en ging op zoek naar een manier om gezondheid dichter bij het personeel te brengen. “Dagelijks zitten we meer dan 8 uur op de stoel, spenderen we heel wat tijd voor een computerscherm en is er nauwelijks tijd of energie meer voor beweging. En dat is maar één onderdeel van een goede gezondheid. Ook voeding en stressreductie zijn belangrijke pijlers. Daarom gingen we op zoek naar een volwaardige partner die ons op weg kon helpen naar een beter fysiek en mentaal welzijn op de werkvloer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.