Nieuws West-Vlaanderen IT-consultancybedrijf Christiaens wordt via participatie nog groter en sterker

IT-consultancybedrijf Christiaens wordt via participatie nog groter en sterker

IT-consultancybedrijf Christiaens wordt via participatie nog groter en sterker

PASSENDALE – Veertig jaar al timmert de bescheiden familie Christiaens – vader Marc en zonen Alexander en Olivier – aan de weg als excellent consultancybedrijf in de IT-sector. De referentielijst van het familiebedrijf, dat liefst onder de radar en uit de schijnwerpers blijft, oogt indrukwekkend. Nu heeft het zichzelf nog versterkt met een strategische participatie in het Gentse Harmonize It. Christiaens bundelt zo de krachten met een sterke sectorgenoot met focus op Microsoft Dynamics 365 Business Central. Het verschil maken voor kleine en middelgrote ondernemingen in hun digitale transformatie, blijft centraal staan. 

De investeringsmaatschappij Sofindev ging in juni 2020 een partnership aan met de familie Christiaens en stapte in het kapitaal van het bedrijf. Bedoeling was om samen de al sterke groei van de onderneming nog te versnellen.

Dit mondt nu uit in de investering in Harmonize It. De combinatie van Christiaens en Harmonize It realiseert een groepsomzet van 20 miljoen euro, met 70 medewerkers, met wie ze meer dan 660 klanten ondersteunt vanuit de locaties Passendale en Gent. Samen staan Christiaens en Harmonize It voor een groep die klaar is om ondernemingen maximaal te ondersteunen bij hun digitale transformatie en de verandering die dat met zich meebrengt.

Samen sterker

Beide bedrijven richten zich tot de ‘mid-market’-bedrijven en bieden oplossingen aan voor Enterprise Resource Planning (ERP), Business Intelligence (BI) en IT-infrastructuuroplossingen. De vennoten van Harmonize It blijven allemaal aan boord als aandeelhouder én als eindverantwoordelijke voor de dagelijkse operationele leiding van hun organisaties.

De twee bedrijven van de groep behouden elk hun eigen identiteit en zelfstandigheid maar gaan nauwer samenwerken om hun klanten nog beter te kunnen ondersteunen en hun medewerkers nog meer mogelijkheden te bieden om zich verder te ontwikkelen. Naast een breed generiek aanbod van software oplossingen voor bedrijfsapplicaties en ondersteunende diensten, focust de groep met diepgaande sectorexpertise ook op een reeks verticale markten, zoals boekhouding, productie, voeding, handel & logistiek of chemie.

De familie Christiaens ziet deze integratie als een eerste stap in een verdere consolidatie van de markt.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.