Jan Clarebout (Clarebout Potatoes) geeft een patat op vastgoed

HEUVELLAND - De West-Vlaamse ondernemer Jan Clarebout, bekend als topman en topondernemer van Clarebout Potatoes (719 miljoen euro omzet) gooit zich met bekwame ijver ook meer en meer op vastgoed. Dit wordt gezien als een efficiënte vorm van risicospreiding. Clarebout doet dat niet alleen maar in samenspraak met andere West-Vlaamse ondernemers.

Clarebout Poatoes is sinds 1988 uitgegroeid tot één van de belangrijkste spelers ter wereld op gebied van diepvries aardappelproducten voor private labels. CEO Jan Clarebout wil echter niet alle eieren, in casu aardappelen, in één mand leggen, zoals blijkt uit een bijdrage op de website 'De Rijkste Belgen'.

Volgens die bron investeert en diversifieert de altijd discrete agro-industrieel sterk in vastgoed. Dat moet de conjunctuurafhankelijkheid van aardappelen helpen afzwakken. Zo stapte hij in een viertal projecten die worden ontwikkeld door Steenoven, de Roeselaarse projectontwikkelaar die in handen is van Johan Heemeryck en zijn echtgenote Kathleen Spriet. Zo is Clarebout als investeerder mee aan boord in de Roeselaarse kantoortoren West Wing, samen met de familie Claeys. Ook in het Waregemse kantoorcomplex Flanders Field, en in het Brugse residentieel project Boeverie is Clarebout partner. In dat laatste project is Clarebout investeerder samen met Filip Balcaen. Tot slot is hij ook terug te vinden als mede-investeerder in Villa Canaria, een residentieel project van Steenoven in het Spaanse Tenerife.