Nieuws West-Vlaanderen Jan Clarebout moet opboksen tegen multinationals in strijd om Mydibel

Jan Clarebout moet opboksen tegen multinationals in strijd om Mydibel

Jan Clarebout moet opboksen tegen multinationals in strijd om Mydibel

MOESKROEN – Het net over de taalgrens (Moeskroen) gelegen Mydibel, notoir verwerker van aardappelen, frieten en afgeleide producten, is dezer dagen een begeerde bruid. Drie partijen, waaronder de West-Vlaamse frietkoning Jan Clarebout, bieden op het bedrijf dat te koop staat en een minimale waardering van 300 miljoen euro meekrijgt.     

Drie partijen zijn in de running voor Mydibel. Naast Jan Clarebout gaat het om twee reuzen: het Canadese McCain en het Amerikaanse Lamb Weston. Dat laatste bedrijf heeft onder meer McDonalds als klant.

Mydibel is het bedrijf van de familie Mylle, die destijds in Kortrijk zijn fabriek wilde neerpoten maar er geen voet aan de grond kreeg. In Moeskroen werd de rode loper uitgerold. Vandaag leiden Bruno en Carlo Mylle die door vader Roger in 1988 werd gesticht. Roger Mylle overleed in 2020. De zonen hebben 80 procent in eigen handen. De Waalse investeringsmaatschappij SRIW is mee aan boord met welgeteld 19,2 procent van de aandelen.

Mydibel is volgens de laatst beschikbare cijfers goed voor 260 miljoen euro omzet en voert zijn ‘frietproducten’ uit over de hele wereld. De verwachte brutowinst voor dit jaar schommelt rond de 30 miljoen, wat verklaart waarom Mydibel een begeerde bruid is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.