Nieuws West-Vlaanderen Jan De Witte (Barco) ziet bemoedigende tekenen van herstel

Jan De Witte (Barco) ziet bemoedigende tekenen van herstel

Jan De Witte (Barco) ziet bemoedigende tekenen van herstel

KORTRIJK – Barco heeft een eerste balans opgemaakt na één vierde van het jaar, met 31 maart als afsluit. De meeste indicatoren wijzen op een aankomend herstel, zonder dat er sprake is van euforie. Het orderboek zit alvast in stijgende lijn.  

Vergeleken met het vierde kwartaal van 2020, namen de globale bestellingen toe met 21% tot 228,9 miljoen euro, dankzij de sterke vraag in alle cruciale divisies (healthcare, enterprise en entertainment). Dit leidde tot een voortzetting van de kwartaal-tot- kwartaal verbeteringen sinds het dieptepunt in het tweede kwartaal van 2020, aldus Barco in een persbericht. Ook het orderboek groeide stevig met 70 miljoen euro tot 351,5 miljoen euro tegenover eind 2020. De omzet daalde wel nog met 12% ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020, als gevolg van de aanhoudende impact van covid-lockdowns op de conversie van bestellingen naar omzet in de meeste regio’s.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, maar dat was voordat de lockdowns in alle regio’s van kracht werden, daalden de bestellingen met 10% en daalde de omzet met 27%. Het orderboek daarentegen groeide met 10 miljoen euro ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar.

Hoopvol maar realistisch

CEO Jan De Witte noemt zich een tevreden man. “Ik ben tevreden met de positieve toename in bestellingen in het eerste kwartaal en met het solide orderboek”, aldus de CEO. “Deze metrics weerspiegelen het onderliggende herstel, het groeipotentieel op langere termijn in onze eindmarkten en onze concurrentiekracht. Hoewel -ook tijdens de paar komende kwartalen- onze conversie van bestellingen naar omzet mogelijk niet immuun zal zijn voor de gevolgen van lockdowns en verstoringen in de toeleveringsketen, zijn we klaar om deze hordes te nemen en om verder te werken richting onze strategische objectieven. We verwachten dan ook een gestage verbetering naarmate het herstel in onze markten zich verder doorzet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.