Nieuws West-Vlaanderen Jan Dejonghe doet tweede overname op zes maanden tijd

Jan Dejonghe doet tweede overname op zes maanden tijd

Jan Dejonghe doet tweede overname op zes maanden tijd

KUURNE – De Oost-Vlaamse kmo De Tender wordt overgenomen door de Coelembier Holding van Jan Dejonghe (ex-Abriso-Jiffy, ex-Pinguin). In april van dit jaar nam Dejonghe ook al het Kuurnse interieurbedrijf Coelembier over. Om iets meer schaalgrootte te creëren, wordt nu met De Tender uit Belsele ook een tweede interieurbedrijf toegevoegd aan de familiale groep. Daarmee stijgt de jaaromzet van Coelembier Holding van 8 miljoen euro in één klap naar 20 miljoen euro. Beide interieurbedrijven (Coelembier De Tender) zijn rendabel en quasi schuldenvrij, benadrukt Jan Dejonghe. Het is zijn bedoeling om de krachten te bundelen en synergie te creëren op vlak van aankopen, kosten en expertise.

De familie De Tender verkoopt haar participatie in De Tender BV en Sun Building BV (vastgoed) aan de West-Vlaamse Coelembier Holding BV. De familie De Tender was sinds 1984 actief in de interieur- en totaalinrichting met een eigen schrijnwerkerij in Belsele.

Net zoals Coelembier in Kuurne biedt De Tender als producent en plaatser van maatmeubilair een meervoud van diensten aan voor residentiële en commerciële projecten, inclusief de volledige coördinatie van bouwprojecten, van afbraak (renovatie) of casco (nieuw) tot de eindafwerking van het project. Coelembier in Kuurne en De Tender in Belsele zijn zeer complementair, zowel geografisch als qua activiteiten. Wat een meerwaarde betekent voor zowel architecten als  bouwheren.
Joeri De Tender, zoon van huidig eigenaars Patrick De Tender en Rita Meul, herinvesteert mee in de holding boven de Coelembier-De Tender groep en verwerft een substantiële participatie naast Anthony Tombeur en Jan Dejonghe, die meerderheidsaandeelhouders blijven. Samen met hun 60-koppige team staan zaakvoerders Anthony Tombeur en Joeri De Tender (samen met Amaury Vanparys en Olivier Tombeur) voor ambacht en nazorg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.