Nieuws West-Vlaanderen Jan Demey (Hict) versiert referentiecontract in Saudi Arabië

Jan Demey (Hict) versiert referentiecontract in Saudi Arabië

Jan Demey (Hict) versiert referentiecontract in Saudi Arabië

BRUGGE – In coronatijden kijkt elkeen naar de omringende wereld op zijn manier. Voor Bruggeling Jan Demey van Hict is het eenvoudig: de business must go on, zegt hij. Met een baanbrekend contract in Saudi Arabië voegt hij ook de daad bij het woord. Hict is een consultancybedrijf dat de medische wereld -zorginstellingen en hospitalen- begeleidt richting meer professionele werking van alle bedrijfsstromen.     

Het consultancybedrijf Hict (www.hict.com ), gespecialiseerd in de gezondheidssector, heeft samen met zijn Saudische partner Samir Group (www.samirgroup.com) één van de belangrijkste contracten getekend met het ministerie van Volksgezondheid in Saudi Arabië. Digitale transformatie staat hoog in het vernieuwingsprogramma Vision 2030 van de Saudische overheid. Het project rond digitale transformatie van de patiënten flow in de 41 tandheelkundige centra van de overheid moet een voorbeeldproject worden voor deze vernieuwing.  De 41 centra tellen zowat 200 tandklinieken en een 2000 tal betrokken medewerkers.

Hict staat in voor het programma management en het change management binnen dit consortium.  Samen met 6 technologiebedrijven en de Samir groep als integrator zal Hict deze transformatie begeleiden over de komende 18 maanden.  Een team van Belgische en Saudische consultants van Hict zullen dit programma gezamenlijk realiseren.

“We hebben meer dan 10 jaar volhard en geïnvesteerd in onze aanwezigheid in de Saudische markt, en ons netwerk uitgebouwd zowel bij het ministerie van Volksgezondheid als bij de private zorgverstrekkers en de toeleveranciers aan de zorg”, zegt Jan Demey, stichter en algemeen directeur van Hict. “Onze investeringen in ons netwerk samen met onze ervaring en expertise hebben dit contract mogelijk gemaakt.”

Zopas werd de samenwerking tussen de Samir groep en Hict lokaal onder de aandacht gebracht door bemiddeling van de Belgische ambassadeur Dominique Mineur, en dit op de Belgische ambassade in Riyadh. De ambassade nodigde Hict en de Samir Groep uit voor een diner ter gelegenheid van deze strategische samenwerking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio