Nieuws West-Vlaanderen Jarige Ardovlam wordt Alertis

Jarige Ardovlam wordt Alertis

Jarige Ardovlam wordt Alertis

ROESELARE – Bij een verjaardag hoort altijd iets bijzonders. Guy Slagmulder, CEO van Ardovlam, koos voor een nieuwe naam en een nieuw IOT (internet of things)-platform om het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Ardovlam wordt omgedoopt tot Alertis maar blijft zijn credo getrouw: een complete oplossing bieden voor de beveiliging van elk gebouw.

Het vroegere Ardovlam is de Belgische marktleider in brandbeveiliging en detectiesystemen. Het bedrijf met hoofdzetel in Roeselare bestaat 30 jaar en wil met de naamsverandering zijn brede scala aan activiteiten meer in de kijker stellen. “We zijn vooral bekend voor onze brandbeveiligingssystemen, maar intussen zijn we een innovatief bedrijf dat complete oplossingen aanbiedt voor het beveiligen van gebouwen”, stelt Guy Slagmulder, CEO van Alertis. “Dat bewijst ook ons nieuwe IOT-platform, dat we samen met de naamsverandering lanceren.”

Alertis heeft vestigingen in Roeselare, Wilrijk en Lummen. Sinds 1990 leverde het beveiligingsbedrijf al meer dan 18.000 installaties in de zorgsector, industrie, utiliteitsbouw en beschermd erfgoed succesvol op. Het staat vandaag ook in voor de perfecte werking van meer dan 1.000 veiligheidsinstallaties per jaar. Tal van klanten rekenen op het Alertis-team voor hun periodieke onderhoud. “Onze klanten doen al jaren een beroep op ons omwille van onze geïntegreerde producten, zowel in brandbeveiliging als in toegangscontrole”, aldus de CEO. “Veiligheid is maatwerk geworden. We zijn geëvolueerd van productverkoper naar een dienstenprovider die de klant volledig wil ontzorgen. Safety as a service, zeg maar.”We hechten enorm veel belang aan een efficiënte dienstverlening. Daarom bedienen we vanuit drie regionale vestigingen heel Vlaanderen. We scholen onze technici ook continu bij. Niet voor niets werden we dit jaar voor een tiende keer op rij genomineerd als Trends Gazelle. ”

Safespace, een toekomstgericht IOT-platform

Alertis breidt zijn diensten nu ook uit met het nieuwe communicatieplatform Safespace, dat internet-of-things technologie gebruikt om op eenvoudige wijze brandcentrales en detectiepunten vanop afstand te monitoren en aan te sturen. “Dankzij onze sensoren en algoritmes kunnen we de activiteit van de brandcentrale en de detectoren analyseren, zodat afwijkingen reeds in een vroeg stadium gedetecteerd kunnen worden”, zegt Guy Slagmulder. “Op deze manier kunnen we bij een probleem sneller ingrijpen of een onderhoud vroeger uitvoeren dan gepland, om foutmeldingen te voorkomen. De klant kan dus vanop afstand zijn eigen installatie controleren en tegelijk kan onze helpdesk zo een diepere analyse uitvoeren van het systeem. Daarnaast is het mogelijk aan elke actie meldingen of opmerkingen toe te voegen zodat er een digitaal logboek met gebruikersacties ontstaat dat onze technicus tijdens een plaatsbezoek kan raadplegen.”

Om nog sneller te kunnen inspelen op de nieuwste trends op het vlak van beveiliging en om zijn dienstverlening nog verder te verbeteren, stelde Alertis recent ook een customer innovation manager aan. Zo wordt er nagedacht over een eventuele uitbreiding van het IOT-platform naar brandweerkorpsen en ook een link te leggen met de verzekeringssector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.