Nieuws West-Vlaanderen Jarige Scholt Energy formuleert nieuwe ambities

Jarige Scholt Energy formuleert nieuwe ambities

Jarige Scholt Energy formuleert nieuwe ambities

WAREGEM – Het in Waregem gevestigde Scholt Energy Control viert zijn tienjarig bestaan. Wat in 2010 klein begon is uitgegroeid tot een volwassen organisatie met meer dan duizend klanten. Het van origine Nederlandse Scholt is geëvolueerd van leverancier tot energiepartner voor ondernemingen. Zo kwamen er vooral de afgelopen jaren diensten bij op het gebied van zonne-energie, energieopslag en geautomatiseerde sturing van energiestromen. Scholt Energy is van plan om zijn klantenportfolio de komende jaren nog fors uit te breiden en formuleert Europese ambities.

Scholt introduceerde in 2010 haar unieke inkoopconcept op de Belgische markt, waarbij spreiding wordt toegepast met vaste (termijnmarkt) en variabele prijzen (dagmarkt). De West-Vlaming Vincent Verhaeghe leidt de Belgische tak. De energie-inkoop wordt tevens gespreid over de tijd, waardoor voor klanten een optimale risicospreiding en tegelijkertijd een significant prijsvoordeel wordt gerealiseerd. “De inkoopfilosofie van Scholt is vanaf dag één hetzelfde gebleven”, aldus Vincent Verhaeghe, sales manager. “Dat onderschrijft het onderscheidende karakter en de doeltreffendheid van deze filosofie.”

Naast het specifieke productaanbod draagt de persoonlijke en proactieve werkwijze in grote mate bij aan de sterke groei van het klantportfolio. Elke klant krijgt een direct aanspreekpunt bij Scholt en kan daarnaast rekenen op proactieve service rondom alle energiezaken. Dit totaalpakket zorgt ervoor dat het klantverloop uitzonderlijk laag is. In dat klantenbestand heel wat referenties waaronder Rombouts Koffie, Profel, Cartamundi en Willy Naessens.

Andere rol

Door de energietransitie is de rol van Scholt Energy veranderd. Waar in de beginjaren vooral gefocust werd op voordelige inkoop van elektriciteit en gas, wordt nu het complete energiedossier van een klant behandeld. Belangrijk daarbij is dat dit met een gezonde dosis realisme gedaan wordt. De wensen en mogelijkheden van de klant staan voorop. Scholt denkt actief en oplossingsgericht mee en is het centrale aanspreekpunt. Vooral dat laatste is in een markt met steeds meer aanbieders een groot voordeel van de klant.

“We hebben op tien jaar tijd veel bereikt in België”, aldus CEO Rob van Gennip. “Er staat een stabiele en zeer professionele organisatie die klaar is voor verdere groei. We zien nog veel marktpotentieel en daarom zetten we in op sterke groei in de komende jaren. Dit geldt voor uitbreiding van het klantportfolio én voor nieuwe aanvullende diensten bij bestaande klanten om hen te ondersteunen in de energietransitie. Vanzelfsprekend met behoud van het hoge serviceniveau.”

Europese ambities

Ook buiten België timmert Scholt Energy hard aan de weg. Scholt is reeds actief in Nederland en Duitsland en start vanaf 1 januari 2021 ook met energielevering in Oostenrijk. Verdere uitbreiding in Europa is de ambitie, maar concrete plannen voor de volgende stap zijn er op dit moment nog niet. Scholt Energy verwacht in 2020 de grens van 500 miljoen euro omzet te ronden.

Vanwege de situatie rondom het coronavirus heeft Scholt besloten geen feest te organiseren naar aanleiding van het tienjarig jubileum. Scholt deed daarom in de plaats een grote donatie aan Pelicano, dat kinderarmoede wil bestrijden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.