Gaston Vouzote team 20

Jérémy Vanderbeke investeert 400.000 euro in zijn ‘Parijse brasserie’ Gaston Vouzote

DOTTENIJS - Op zoek naar een soort Parijse brasserie voor een kwalitatieve en betaalbare no nonsense zakenlunch? Net over de taalgrens opende Jérémy Vanderbeke, zakenman en gewaardeerde kok met West-Vlaamse roots, enkele jaren terug zijn eettent Gaston Vouzote. Een aanrader, zowel qua genot in het bord als qua kader. Gezien het ontegensprekelijk succes van zijn eettent, investeerde hij zopas fors in een gloednieuwe state-of-the-art keuken.

Brasserie-resto Gaston Vouzote ligt bijna letterlijk op de taalgrens tussen West-Vlaanderen en Wallonië, en op amper 10 minuten rijden van centrum Kortrijk. De naam van de brasserie is minder ver gezocht dan je op het eerste zicht zou denken: nogal wat Parijse topkoks dragen de naam Gaston, en vouzote is het plat Waals dialect voor jullie of 'vous autres'.

Jérémy Vanderbeke wist van bij de start heel wat West-Vlaamse ondernemers aan te trekken. Hij schat hun aantal op zelfs ruim 50 procent van zijn vaste cliënteel. Het succes van de brasserie heeft geen geheimen: excellente service, aangenaam kader, hartelijke Waalse convivialité, reuze gratis parking voor de deur en last but not least uiteraard gerechten op hoog niveau tegen een toch betaalbare prijs.

De dagelijkse aantrekkingskracht van de klanten, heeft eigenaar Jérémy Vanderbeke geïnspireerd tot een grote investering van om en bij de 400.000 euro in een state-of-the art keuken, die bijna tien kaar zo groot is geworden.

Roots in West-Vlaanderen

De grootvader van Jérémy Vanderbeke was afkomstig uit Kuurne en bepaald geen onbekende als uitbater van supermarkten Interdiscount/ID Good Shopping. Hij begon zijn business in Kuurne en verhuisde later naar Estaimpuis. "Op die manier zijn ze in Wallonië terechtgekomen", aldus Vanderbeke die altijd iets heeft gehad met de betere horeca.

Hij genoot zijn eerste opleiding in het restaurant Het Convent in Lo-Reninge. Nadien kwam hij bij het Kortrijkse restaurant Saint-Christophe terecht, een samenwerking met  die zes jaar duurde. In 2006 was het tijd om op eigen benen te staan en opende hij het eveneens succesrijke restaurant Me Gusta in Moeskroen. Na tien jaar gastronomische keuken, was het tijd om met een nieuwe uitdaging te starten. "Ik werd aangetrokken door de formule van een verfijnde brasserie met klassieke gerechten", aldus Vanderbeke. "In Dottenijs kon ik een prachtige villa kopen. Dit bood heel wat voordelen: een bijzonder grote parking, een ruime terras, een capaciteit voor meer dan 100 man en ook een zomerterras."

Na vier jaar is Brasserie Gaston Vouzote uitgegroeid tot een kassucces wegens een eerlijke maar betaalbare keuken.