Nieuws West-Vlaanderen Jeroen Ducorney (Goboony, Poperinge) kan rush op mobilhomes amper nog bijhouden

Jeroen Ducorney (Goboony, Poperinge) kan rush op mobilhomes amper nog bijhouden

Jeroen Ducorney (Goboony, Poperinge) kan rush op mobilhomes amper nog bijhouden

POPERINGE – Of het met corona te maken heeft? Heel zeker wel. Goboony, het online platform voor de huur en verhuur van mobilhomes, bereikt een nooit eerder geziene piek in de vraag. Jeroen Ducorney leidt vanuit Poperinge de Belgische dochter van de in oorsprong Nederlandse groep.   

Goboony werd in 2015 opgestart door de fervente Nederlandse camperaars Foppe Mijnlieff en Mark de Vos. Het Nederlandse deelplatform brengt campereigenaren samen met reizigers die de vrijheid van het reizen met een camper willen ervaren. Campereigenaren kunnen via Goboony hun eigen camper verhuren, zodat deze niet het grootste deel van het jaar stil hoeft te staan en de kosten van camperbezit kunnen worden terugverdiend. Veiligheid en het ontzorgen van de gebruikers staan bij Goboony centraal: zo zijn alle campers gekeurd, voldoen ze aan de wettelijke eisen en zijn ze verzekerd. Er staan momenteel ruim 4.500 campers in de database. Goboony is actief in Nederland, België, Groot-Brittannië en Italië.

Rush blijft duren

 “Het naseizoen loopt langer door dan we gewend zijn” stelt Jeroen Ducorney namens Goboony België data ctief is vanuit Poperinge. “Voor het deelplatform Goboony was het hun drukste jaar tot nu toe. 74% van de campers op het platform waren gedurende de zomermaanden volledig volgeboekt. Elke dag waren er nieuwe reizigers op zoek naar mobilhomes. Nieuw dit jaar zijn de stijgende boekingen in de tussenseizoenen. Voor het eerst zit ook september en oktober bijna vol. De rush op mobilhomes doet Goboony hard inzetten op de werving naar nog meer verhuurders. Met het lekkere weer, de opgespaarde vakantiedagen die veel Belgen nog hebben en de herfstvakantie om de hoek, verwacht Goboony ook in dit naseizoen goede tijden voor hun verhuurders.”

Werken op reis

Goboony België stuurde dit jaar al bijna 17.000 mensen op reis. De camper als ticket naar de vrijheid – des te meer in coronacrisis met reisbeperkingen – is blijkbaar populairder dan ooit, en dat in alle leeftijdsgroepen. De leeftijdsgroep van 36 tot 45 jaar blijft de grootste maar de groep van 26 tot 35 jaar is de sterkst stijgende. Steeds meer mobilhome bezitters ontdekken dat hun camper verhuren zeer lucratief is. Een boeking levert de verhuurder gemiddeld 1.295 euro op. Dit jaar kwamen er 769 nieuwe verhuurders bij op het deelplatform.

Volgens Jeroen Ducorney is er ook een trend merkbaar van langere boekingen waarbij men werkt op verplaatsing in het buitenland. ‘Workations’ als het ware. Je moet natuurlijk wel een job hebben die dat toelaat om als digital nomad aan de slag te gaan”, aldus nog Ducorney.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.