Nieuws West-Vlaanderen Joe Lano doet belangrijke zet op het Brexit-schaakbord

Joe Lano doet belangrijke zet op het Brexit-schaakbord

Joe Lano doet belangrijke zet op het Brexit-schaakbord

HARELBEKE, HANNOVER – Ofschoon er nog altijd veel onzekerheden en vraagtekens blijven bestaan over de Brexit, wil Joe Lano (Lano) nu al op alles voorbereid zijn. Zopas heeft hij in Engeland een nieuwe vennootschap opgericht luisterend naar de naam Lano Carpets Ltd. Joe Lano maakte dat bekend tijdens de beurs Domotex in Hannover. Op de stand van Lano in Hannover is het dezer dagen voortdurend op de koppen lopen. 

Lano heeft er een behoorlijk jaar 2019 opzitten. Geen double digit groei weliswaar, maar toch maar mooi een stijging van de omzet met 4 procent naar 109 miljoen euro. Voor wie graag vergelijkingen maakt: toen Joe Lano zijn overleden vader Pierre opvolgde (eind 2009) was Lano goed voor 72 miljoen euro. Noem dit maar een huzarenstukje.

Lano is actief in tientallen landen maar het Verenigd Koninkrijk is en blijft sinds jaar en dag een speerpuntland. Om en bij de 40 procent van de export vertrekt naar de andere kant van het Kanaal. De Brexit zorgt dus voor de nodige kopbrekens. Maar gouverneur c’est prévoir, zoals ook Napoleon al wist. Joe Lano heeft alvast nu al de nodige schikkingen genomen voor wat er te gebeuren staat vanaf 2021. “We hebben een nieuwe Britse vennootschap opgericht naast ons al bestaande saleskantoor”, aldus Joe Lano. “Noem Lano Carpets Ltd. maar een administratief en logistiek centrum. In het geval van harde Brexit, wat ik niet meteen verwacht, zal deze vennootschap grote diensten bewijzen, zowel bij het inklaren van goederen als bij de verdere afhandeling -lees distributie van goederen- naar onze Britse klanten. Vanuit Harelbeke verrekenen wij de importheffingen en -formaliteiten dan met onze Britse zustermaatschappij, zodat de klanten niet worden opgezadeld met allerlei papierwerk  en douaneverplichtingen. We hopen dat we via deze weg onze belangrijke positie op de Britse markt kunnen handhaven. Het beste scenario zou evenwel altijd zijn dat er een constructief handelsakkoord komt tussen de EU en het VK. Spijts de voortdurende daling van het Britse Pond, is de Britse markt voor vloerbekleding vrij stabiel gebleven de laatste jaren.”           .

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.