Joe Lano schudt de aandelen bij Lano

lano

Bij de Harelbeekse tapijtgroep Lano wordt het aandeelhouderschap grondig herschikt. De komende dagen zal de nieuwe structuur ook in het Belgisch Staatsblad verschijnen. Bij Lano wenst niemand commentaar te geven. Er wordt een nieuwe holding opgericht. De broers Joe en David Lano tekenden tot hiertoe voor de meerderheid in Lano, maar daar komt nu verandering in. In de nieuwe holding zetelen drie partners: Joe Lano, Mireille Lano (zus van de in december 2009 overleden Pierre Lano) en een private equity speler in de persoon van Stefaan Declerck en zijn family office (niet te verwarren met de politicus). Hoe de verhoudingen onderling liggen qua inbreng is niet bekend.

David Lano is in elk geval niet in het nieuwe verhaal meegestapt en heeft dus zijn aandelenpakket in het tapijtbedrijf verkocht. De broer van Joe Lano stapt niet alleen uit het kapitaal, maar trekt zich ook terug uit het operationele. David Lano was sinds 2010 verantwoordelijk voor sales terwijl zijn broer Joe de algemene leiding in handen had en ook in de toekomst behoudt. Hij wordt alom geprezen voor zijn dynamische aanpak.

De herschikking van de aandelen komt er nadat er eerder dit jaar een aanbod in de bus viel van de beursgenoteerde Britse groep Victoria. Na maandenlange onderhandelingen gingen de broers Lano echter niet in op de Britse sirenezangen. Een officiële reden werd daar niet voor gegeven. In 2015 pakte Lano uit met historisch goede cijfers: meer dan tien procent (+ 23 procent) groei in een nochtans moeilijke markt, en een omzet van 105 miljoen euro. Enkele weken terug nam het management en het kader van Lano zijn intrek in een nieuw hoofdkwartier. Begin juni wordt de nieuwe "tent" officieel geopend. (KC)