Nieuws West-Vlaanderen Johan Hemelaere pakt nog maar eens uit met een droomrendement op zijn beleggingsfonds Horatius

Johan Hemelaere pakt nog maar eens uit met een droomrendement op zijn beleggingsfonds Horatius

Johan Hemelaere pakt nog maar eens uit met een droomrendement op zijn beleggingsfonds Horatius

KORTRIJK – 2020 was , om het op zijn zachtst uit te drukken, een zeer bewogen jaar. Maar dat heeft Johan Hemelaere en zijn high end beleggingsfonds Horatius niet belet om opnieuw hoge ogen te gooien. Horatius wist 2020 af te sluiten met een rendement op jaarbasis van 13,39 procent. Na zeven jaar en drie kwartalen bedraagt het gemiddeld jaarrendement na kosten en belastingen nu 15,16 procent per jaar. Telkens weer een huzarenstukje.

Horatius CVBA is een, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks, actief beheerde investeringsportefeuille die uitsluitend gefinancierd wordt met eigen middelen en zich onderscheidt door het consequent aanhouden van de investeringsfilosofie van een waardebelegger. Dit behelst het steeds weer op zoek gaan naar ondergewaardeerde beursgenoteerde bedrijven, zodat deze aandelen kunnen worden gekocht aan een koers die, zonder een gegronde reden, substantieel lager ligt dan de intrinsieke waarde ervan. “Hierdoor wordt een enorme veiligheidsmarge in de aankoop van dit aandeel gecreëerd”, aldus Johan Hemelaere.

Die zoektocht naar ondergewaardeerde bedrijven is niet de enige reden van succes. Uiteraard moet het ook gaan om bedrijven die in hun sector en omwille van een uitmuntend management excelleren. Zo heeft Horatius bijvoorbeeld al jaren een blind geloof in de waarde van Picanol. “Maar als de koers van een aandeel te hoog boven zijn intrinsieke waarde noteert, zal het aandeel in de portefeuille worden verkocht”, aldus nog Hemelaere.

Het beleggingsfonds Horatius is er een voor de happy few omwille van een hoge instapdrempel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.