Nieuws West-Vlaanderen Joke Vandepitte wordt regio-voorzitter bij Etion

Joke Vandepitte wordt regio-voorzitter bij Etion

Joke Vandepitte wordt regio-voorzitter bij Etion

ZEEBRUGGE – In opvolging van Toon Bossuyt (Boss Paints), heeft de West-Vlaamse vleugel van Etion (vroeger bekend als Vereniging van Kristelijke Werkgevers, VKW) onderneemster Joke Vandepitte verkozen tot voorzitter. Etion groepeert ondernemers voor wie waarden nog belangrijk zijn. Joke Vandepitte is zelf de gedreven CEO en eigenaar van het familiebedrijf Pittman Seafoods in Zeebrugge.     

Pittman Seafoods is en visverwerkend bedrijf, dat sinds twee jaar integraal in handen is van Joke Vandepitte en haar echtgenoot. De typisch west-Vlaamse kmo werd destijds gesticht door de vader van Joke Vandepitte. Joke zelf is een onderneemester die sterk gedreven wordt door de menselijke kant van het bedrijfsleven, en in die zin komt ze bij Etion dan ook perfect op haar plaats terecht. “Welk type bedrijf je ook bent, je bent altijd een organisatie van mensen”, aldus Joke Vandepitte in het ledenblad van Etion. “Er wordt vandaag veel verteld over mensgericht ondernemen, maar waar dat niet authentiek is, wordt dat snel duidelijk. Ook binnen ons bedrijf is dat zo. De processen moeten goed zitten, maar de extra dimensie komt van de medewerkers.”

Zowel binnen het eigen bedrijf als bij Etion etaleert ze ambitie. In ‘Ondernemen’, het blad van Etion, zegt Joke Vandepitte dat ze als nieuwe voorzitter wat meer wil experimenteren met nieuwe eventformules en frisse ideeën, zonder dat laatste te preciseren.

foto: Joke Vandepitte (Etion)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.