Jonckvansteen op het overnamepad

ZONNEBEKE - De textielsector an sich en de tapijtsector in het bijzonder zitten in de hoek waar mede door de energieprijzen rake klappen vallen. Maar textielbedrijf Jonckvansteen uit Zonnebeke recht de rug in moeilijke tijden, en doet dat onder meer met de overname van Globius, wat past in een verbreding van zowel het productenpallet als het klantenbestand. Jonckvansteen is actief in de textiel- en de kunststofsector, en dat vooral als toeleverancier aan de tapijtindustrie van allerlei onderdelen en diensten.

 

 

 

Naast de overname van Globius wordt ook geïnvesteerd in duurzaamheid. Concreet gaat het dak van het bedrijf eraf: 24.500 vierkante meter dak wordt vervangen door geïsoleerde  staalplaten waarop tegen eind dit jaar 10.000 zonnepanelen worden aangebracht. "Met de bedoeling hopelijk 25% van onze energiebehoefte te kunnen afdekken", aldus de CEO.

Lokale verankering

Jonckvansteen heeft van lokale verankering in dienst van de klanten zijn handelsmerk gemaakt. "We blijven inzetten op lokale productie, zijn zeer flexibel  en specialiseren en diversifiëren ons", aldus CEO Stan Dejonckheere. "Twee jaar terug investeerden we daarom nog in een state of the art extrusielijn voor onder meer polyamide tapijtgarens. Omdat het klantenbestand in de tapijtsector jaar na jaar krimpt wegens vertrek naar het buitenland en om een bredere spreiding te hebben, werd in 2017 ook Javer Protective Textiles overgenomen. Javer is verdeler van onder andere  netten, zeilen, krimpfolie en  zakken voor het onderhoud, de renovatie en de site-bescherming van gebouwen, bruggen en allerhande constructies met een speciaal assortiment voor de asbest verwijderaars."

Bredere actieradius

De nieuwe overname zorgt voor nog meer mogelijkheden. Globius uit Oudenaarde brengt een volledig assortiment van kleefband, omsnoering, machines en toebehoren op de markt. Klanten zijn voornamelijk productiebedrijven uit diverse sectoren en hun logistieke partners.

Globius is gebeten door verbeteringswerken in de verpakkingswereld en staat bij klanten bekend om zijn efficiëntere en goedkopere verpakking. Sven Deweerdt, die kan teren op 27 jaar ervaring, blijft aan boord.