Nieuws West-Vlaanderen Jonge ondernemer Tijs Clarebout (29) neemt Immo Plaza (Oostduinkerke) over

Jonge ondernemer Tijs Clarebout (29) neemt Immo Plaza (Oostduinkerke) over

Jonge ondernemer Tijs Clarebout (29) neemt Immo Plaza (Oostduinkerke) over

OOSTDUINKERKE – Het overbekende Oostduinkerkse vastgoedkantoor Immo Plaza krijgt een nieuwe eigenaar. De tandem Guy Van Canneyt-Kris Reyntens geeft de fakkel door aan Tijs Clarebout uit Veurne.  

Immo Plaza zette zichzelf destijds (begin de jaren negentig) op de kaart als vastgoedagentschap in Oostduinkerke-Bad, pal tegenover het strand.  Op 1 oktober 1992 stonden Wielsbekenaar Guy Van Canneyt en Kris Reyntens aan de wieg van het agentschap, en ze bleven eigenaars tot op vandaag. Nu geven zij de fakkel door.

Immo Plaza heeft drie soorten van activiteiten: syndic-operaties, verhuur van vakantiewoningen (goed voor twee derden van de omzet) en verkoop van vastgoed in naam van derde projectontwikkelaars. Tijs Clarebout draaide de voorbije vijf jaar al volop mee als verkoper, nadat hij zich via avondonderwijs bijgeschoold had omtrent de vastgoedsector. “Het ondernemen is me wat van thuis uit meegeven’, zegt Tijs. “Mijn vader is zelfstandig fiscaal adviseur en mijn moeder runt een pralinewinkel in het centrum van Veurne.”

Warme vastgoedmarkt

Een overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt. “Ik denk te mogen zeggen dat mijn gedrevenheid en mijn businessplan de doorslag hebben  gegeven”, zegt Tijs Clarebout. “Dat heeft zowel de vorige eigenaars overtuigd als de banken. Het voltallige personeel blijft aan boord en we hebben een databank om u tegen te zeggen. Ons agentschap heeft een goede naam en faam in de markt, een bewezen vaste omzet  en kan rekenen op een bijzonder fideel cliënteel.”

Tijs Clarebout komt aan het roer op een ogenblik dat de markt voor vastgoed aan de kust bijzonder hot is. “De vraag is inderdaad overweldigend”, aldus Clarebout. “Vakantie nemen aan de kust was nog nooit zo aantrekkelijk, dat deel van de activiteit (verhuur) draait dus op volle toeren. De grote uitdaging bestaat nu in het vinden van voldoende input qua verkoop. Op vandaag gaat de verkoop bijzonder snel, het aanbod (de ‘ijzeren voorraad’) is dan ook kleiner dan normaal. Het is, wat dat betreft, dus vooral zoeken naar nieuwe opportuniteiten en eigenaars warm maken om te verkopen in deze unieke tijden. Voor nieuwbouwprojecten is het nog even geduld oefenen, maar diverse projectontwikkelaars wachten rond deze tijd op de ultieme bouwvergunning.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.