Nieuws West-Vlaanderen Startende Roeselaarse HR-bedrijf STRAFF slaat al zijn vleugels uit richting Oost-Vlaanderen

Startende Roeselaarse HR-bedrijf STRAFF slaat al zijn vleugels uit richting Oost-Vlaanderen

Startende Roeselaarse HR-bedrijf STRAFF slaat al zijn vleugels uit richting Oost-Vlaanderen

ROESELARE – Nele De Man en Thomas Leenknecht, bestuurders van STRAFF, blijven naar eigen zeggen trouw aan hun visie: een hoogkwalitatieve externe HR-partner zijn op lange termijn, een partner die denkt en doet. Hun aangeleverde experts werken steeds inhouse bij klanten, op projectbasis. De dienstverlening focust zich op drie domeinen: strategie, rekrutering en retentie. Dik drie jaar na de opstart, is het al tijd voor een nieuwe horizon. Die werd gevonden in Oost-Vlaanderen, waar een filiaal wordt opgericht. 

STRAFF is continu bezig met het verder optimaliseren van zijn dienstverlening, zegt Thomas Leenknecht. “Zo maakten we in 2021 de strategische keuze om een functie indeling te maken tussen HR Business Recruiters en HR Business Partners”, aldus Leenknecht. “Vaak werken ze, elk binnen hun vakgebied, in tandem op een project en geniet de klant zo van een optimaal kennisniveau. Daarnaast haalden ze extra expertise op sociaal-juridisch vlak in huis en verhogen ze hun interne kennisdeling. Het blijft zo dat een klant een vaste HR partner van STRAFF in huis kan halen.”

Optimalisatie van de dienst

STRAFF is ontstaan in 2018 en heeft zijn oorsprong in Roeselare. Op 2 jaar tijd is de starter met meer dan 10 medewerkers gegroeid. 65% van de klanten schakelde STRAFF al opnieuw in voor een volgend project en ook nieuwe klanten blijven zich aanmelden.

“Deze sterke groei is dan ook meer dan ooit noodzakelijk”, aldus Nele De Man. “Onze klanten situeren zich op heden vooral in West- en Oost-Vlaanderen, citeert Nele De Man. Om de dienstverlening voor de klanten uit Oost-Vlaanderen verder te optimaliseren, openen we er nu een nieuw kantoor, STRAFF Oost-Vlaanderen. Daar zal Thomas Segaert, een ervaren HR partner met meer dan 10 jaar ervaring, de algemene leiding nemen. De doelstelling blijft ook hier dat de klant duurzaam kan groeien door een goed en onderbouwd HR-beleid.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.