Nieuws West-Vlaanderen Joris Ide (Bremhove) ontwikkelt voormalig slachthuis Goossens tot nieuwe kmo-zone

Joris Ide (Bremhove) ontwikkelt voormalig slachthuis Goossens tot nieuwe kmo-zone

Joris Ide (Bremhove) ontwikkelt voormalig slachthuis Goossens tot nieuwe kmo-zone

WAREGEM – Twee West-Vlaamse groepen (het Zwevezeelse Bremhove Real Estate en het Brugse Panorama Bedrijfsvastgoed) geven een nieuwe invulling aan de voormalige site Goossens. Het slachthuis Goossens was jarenlang een begrip in Beveren-Leie tot het over de kop ging. Joris Ide (met zijn filiaal Bremhove Real Estate) zorgt nu als projectontwikkelaar  voor een nieuwe invulling die kmo’s uit de regio zal plezieren. Panorama Bedrijfsvastgoed staat in voor de sales. De oplevering is voorzien voor eind 2022.   

Geen geurhinder meer voor de omwonenden in Beveren-Leie, wel een nieuwe site waar er ruimte is om te ondernemen. Op het terrein van het vroegere slachthuis Goossens in Beveren-Leie (Waregem) start de bouw van een gloednieuw KMO-project. “In totaal worden er 37 KMO-units, een stand alone bedrijfsgebouw van 2.790 m² alsook een kantoorgebouw met een oppervlakte van 797 m² gerealiseerd”, aldus Dominiek Waegebaert namens Panorama Bedrijfsvastgoed (dat optreedt als makelaar). “Het project kreeg ook de toepasselijke naam Goossens mee, een verwijzing naar de vroegere bestemming van de site”.

De oppervlaktes van de loodsen variëren van 189 vierkante meter tot 418 vierkante meter, of het kan ook groter door combinatie. De opslagruimtes zijn ideaal voor een zelfstandige vakman tot een middelgroot bedrijf. Pluspunt is het raampartij aan de voorzijde waardoor het mogelijk is om een kantoor/showroom in te bouwen, al dan niet met verdieping.

Puur ondernemerschap

Achter het project gaat onversneden West-Vlaams ondernemerschap schuil. Joris Ide is, bij wijze van diversificatie, al enkele decennia bezig met vastgoed, met de focus op bedrijfsvastgoed. Hij doet dat met zijn vennootschap Bremhove Real Estate (BRE), die een twaalftal mensen aan werk helpt. Dit filiaal maakt deel uit van de familieholding Bremhove van dezelfde Joris Ide. De belangrijkste en zwaarst wegende investering binnen de portefeuille van Ide is het Waalse Fondatel (Seneffe, Andenne), specialist in onderdelen voor wegenbouw en gietijzer.

Ook makelaar Panorama Bedrijfsvastgoed staat voor mooi West-Vlaams ondernemerschap. Het bedrijf is eigendom en staat onder leiding van de Bruggelingen Dennis Rommel en Sebastien Delobelle.

Panorama werd opgericht in 2008 vanuit een vraag van de vastgoedmarkt naar professionalisering en een ‘no nonsense’ aanpak. Het ruime aanbod van diverse nieuwbouwprojecten binnen de West-Vlaamse provincie liep naadloos over in een afzonderlijke afdeling toegespitst op de herverkoop van bestaand onroerend goed.

Het in bedrijfsvastgoed gespecialiseerde Panorama Bedrijfsvastgoed zag het levenslicht in 2014. Vandaag heeft Panorama verschillende uitvalbasissen. In West-Vlaanderen gaat het om kantoren in Brugge en Kortrijk (Casinoplein). Buiten de provincie liggen er ijzers in het vuur in Gent, Brussel (Zellik) en Antwerpen. Zeventien competente en gedreven medewerkers verstrekken onafhankelijk advies op diverse gespecialiseerde domeinen binnen de residentiële en de bedrijfsmatige omgeving.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.