Nieuws West-Vlaanderen Karolien Emmers fleurt Internationale Week van het Werkgeluk op met nieuw thematisch boek

Karolien Emmers fleurt Internationale Week van het Werkgeluk op met nieuw thematisch boek

Karolien Emmers fleurt Internationale Week van het Werkgeluk op met nieuw thematisch boek

BRUGGE – Uitgerekend nu de werkplanning van veel werknemers opnieuw door een aanpassingsperiode gaat, komt de Brugse succesauteur Karolien Emmers uit met een nieuw boek: Mijn Energieplanner. Het is een goede leidraad en een must have voor wie balans wil houden in zijn leven en daaromtrent met vragen zit. Het boek is net uit bij Lannoo en is -raar maar waar – interactief van opzet.     

Deze week staat in het teken van werkgeluk, met dank aan de Internationale Week van het Werkgeluk. Het nieuwe boek van Karolien Emmers speelt helemaal in op het actuele thema. “Het is een boek dat mensen wil helpen om vitaler te worden”, aldus Karolien Emmers. “Bedoeling is om  mensen opnieuw wat meer energie en veerkracht te geven. Zoveel mensen zijn tegenwoordig uitgeput, minder geconcentreerd en vooral ‘overweldigd’. Maar mensen kunnen daar zelf iets aan doen. Vandaar dit boek.”

Praktische tips

Een beetje moe? Overprikkeld? Last van een laag energiepeil? Last van stress? Karolien Emmers heeft pakken goede raad in huis. “Pak pen en papier, breng je energievreters en -gevers in kaart, en laat terug stromen wat van nature stroomt”, aldus de jonge auteur. “Elke dag even inchecken bij jezelf, mag dat even?”

Er zijn volgens Karolien Emmers redenen genoeg om dat te doen. Ze zet er een aantal op een rijtje en wijst de weg naar meer evenwicht in het doen en laten. “Know thyself: het staat niet voor niets op de tempel van Apollo in Delphi”, zegt Karolien Emmers. “Jezelf leren kennen doorgronden is niet vanzelfsprekend, vandaar dus een aantal tools om jezelf beter te leren kennen.  Leer wat je oplaadt en waar je energie van krijgt. Dat is zo belangrijk. Hoe ga je anders je leven inrichten zoals jij het wil? Zonder energie kan je niks. Neem dus je energiepeil in eigen handen via een dagelijkse routine.”

Interactief boek

Het boek ‘Mijn Energieplanner’ is  een tool waarmee je ‘s morgens vijf minuten incheckt bij jezelf, en ‘s avonds opnieuw de balans opmaakt om de dag af te ronden, specifiek rond datgene wat je energie geeft. “In het geval van een burn-out, kan je uiteraard alle denkbare vormen van therapie bedenken om uit die diepe put te klauteren”, aldus nog Emmers. “Van cognitieve gedragstherapie, transcendente meditatie, acupunctuur, hypnose, een opleiding verbindend communiceren of yoga. Stuk voor stuk nuttig en leerrijk, maar wel vaak met een pittig prijskaartje. Echter, enkel een schriftje, een rode en een groene balpen in huis halen kan ook bakens verzetten. In het groen schrijf je wat je energie geeft, in de kleur rood pen je neer wat je batterijen doet leeglopen. Een eenvoudige manier om te reflecteren en  je bewust te worden van wat je oplaadt. En vooral: om jezelf te leren kennen. Dit vormt de basis van onze energieplanner.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.