Nieuws West-Vlaanderen Kartonnage Lefevere-Beel verliest met Ronny Lefevere een groot ondernemer en een grote mijnheer

Kartonnage Lefevere-Beel verliest met Ronny Lefevere een groot ondernemer en een grote mijnheer

Kartonnage Lefevere-Beel verliest met Ronny Lefevere een groot ondernemer en een grote mijnheer

WIELSBEKE – Met grote treurnis meldt de familie Lefevere en het bedrijf Kartonnage Lefevere-Beel het heengaan van zaakvoerder Ronny Lefevere. Hij werd 68 en stierf na ziekte. Hij werd zeer gerespecteerd als een uitmuntend ondernemer met bijzondere menselijke capaciteiten. Het verlies komt dan ook zwaar aan in zijn omgeving en voor iedereen die hem kent.    

Ronny Lefevere zal herinnerd worden al de rots in de branding en de kapitein op het schip bij de familiebedrijven Kartonnage Lefevere-Beel (KLB) en Creapack. Zijn medewerkers omschrijven hem als ‘de man die steeds de juiste beslissingen nam en iemand met uitstraling, een persoon waar je stil van werd’. Hij was alvast een gedreven ondernemer met een open visie en een geduldig en mild karakter. Het voorbije weekend werd hij in beperkte kring ten grave gedragen.

KLB (Kartonnage Lefevere-Beel), met vestiging in Wielsbeke, is een mature en ook onderschatte kmo. Het bedrijf produceert dozen uit golfkarton op maat en heeft ook standaard dozen in stock. De klantenkring is breed. Het bedrijf levert dozen aan diverse industrieën zoals automotive, bouw, voeding, de meubelindustrie, elektronica, e-shops. Ook tijdens de voorbije coronacrisis toonde het bedrijf met dank aan de familie Lefevere zijn ongewone veerkracht.

Typisch familiebedrijf

Kartonnage Lefevere-Beel is het prototype van een bedrijf dat doorheen de decennia in alle stilte uitgroeide tot een volwassen speler.Op 10 oktober 1963 startten Marnix Lefevere-Beel een dozenfabriek – vlakkarton – die zij overnamen van de familie Verbrugge uit Roeselare. Amper een jaar later volgde een verhuis naar Wielsbeke en werden meteen ook een nieuw machinepark aangekocht. De ouders gaven in de jaren tachtig de fakkel door aan vier van hun zeven kinderen, waaronder dus Ronny. Samen zouden ze met Creapack ook een tweede bedrijf oprichten, gespecialiseerd in luxeverpakkingen en displays.

Onder impuls van de broers namen beide bedrijven een grote vaart. In een van zijn zeldzame interviews zei Ronny ooit dat de sterkte van het bedrijf zat in het feit dat elkeen van de broers op zijn sterke punten werd uitgespeeld. In Wielsbeke werd de zaak al meermaals uitgebreid. De bijzonder minzame Ronny Lefevere vertegenwoordigde de tweede generatie. Ook de derde generatie heeft inmiddels al zijn opwachting gemaakt in het familiebedrijf.

De redactie van Made in West-Vlaanderen wenst via deze weg zijn diepe medeleven en dito respect te betonen bij dit groot verlies.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.