Kathleen Verhelst kiest voor duobaan ondernemer-politica

OUDENBURG - Kathleen Verhelst, de bekende onderneemster uit Oudenburg, gooit zich in een politiek avontuur en komt tijdens de volgende verkiezingen (mei) op voor Open VLD op als kandidate voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Ze is ervan overtuigd dat de stem van ondernemers moet gehoord worden in het parlementair halfrond.

De West-Vlaamse topondernemers Aimé Desimpel en Pierre Lano deden het haar al voor, ook als kandidaten voor de liberale partij. Idem dito voor Mark Vanmoerkerke destijds bij de CVP. Ook Fernand Huts waagde zich al aan een duobaan. Ondernemers komen meestal van een kale reis -om niet te zeggen zwaar gefrustreerd- terug uit de politiek arena omdat daar andere spelregels en normen gelden dan in de bedrijfswereld. Van de hyper dynamische Kathleen Verhelst is bekend dat ze erg beginselvast is en niet graag een blad voor de mond neemt. Ze is net 50 geworden en acht dus de tijd rijp voor een sprong in het aantrekkelijk ogende onbekende.

Open VLD heet wel vaker een partij te zijn voor ondernemers. Maar Kathleen Verhelst was nog nooit betrokken in de politiek. Door de plaats die ze krijgt op de West-Vlaamse lijst (2e), duwt ze Mercedes Van Volcem (18 jaar politiek actief) achteruit in de pikorde, tot grote frustratie van de Brugse politica en schepen. Kathleen Verhelst zelf liet weten dat ze door het partijbestuur niet vooraf werd ingelicht dat ze in de plaats kwam van Van Volcem.

Kathleen Verhelst staat samen met haar broer aan het roer van het succesvolle familiale bouwbedrijf uit Oudenburg.