Nieuws West-Vlaanderen Kinepolis schrijft met 1 miljoen bijkomende bezoekers verder aan zijn e Viva Espana-verhaal

Kinepolis schrijft met 1 miljoen bijkomende bezoekers verder aan zijn e Viva Espana-verhaal

Kinepolis schrijft met 1 miljoen bijkomende bezoekers verder aan zijn e Viva Espana-verhaal

KORTRIJK – Kinepolis, de beursgenoteerde groep die mee gecontroleerd wordt door Kortrijkzaan Joost Bert, neemt nieuwe initiatieven op het Iberisch schiereiland. In Spanje zal het de exploitatie van twee megabioscopen (Barcelona, Marbella) voor zijn rekening nemen, goed voor bijna 1 miljoen bijkomende bezoekers. De deal komt bovenop de jarenlange aanwezigheid van Kinepolis in Spanje met diverse megaplexen. Kinepolis laat weten dat deze nieuwe démarche in Spanje een blijk is van een hernieuwd zelfvertrouwen na de moeilijke jaren 2020 en 2021.     

Kinepolis heeft een huurovereenkomst bereikt met vastgoedbedrijf General de Galerías Comerciales omtrent de overname van uitbating van twee Spaanse bioscopen, waarvan de ene gelegen in Mataró (Barcelona) en de andere in Marbella, in het succesvolle winkelcentrum La Cañada. Beide bioscopen liggen in markten met een hoge koopkracht en vraag naar premium producten. De bioscoop in Mataró, 37 kilometer ten noorden van Barcelona, is gelegen in het commercieel centrum Mataró Parc en beschikt over 12 zalen en 2.916 stoelen. De bioscoop ontving in 2019 zo’n 600.000 bezoekers. Kinepolis zal de bioscoop uitbaten vanaf 3 november 2022.

De bioscoop in Marbella is gelegen in het commercieel centrum La Cañada en beschikt over 8 zalen en 1. 610 stoelen. De bioscoop ontving in 2019 zo’n 350.000 bezoekers. Kinepolis zal deze bioscoop uitbaten vanaf 7 november 2022.

Premium-concept

Na de overname plant Kinepolis voor beide bioscopen de invoering van haar premium-concepten zoals laserprojectie, premium seating, het megacandy-concept, enzovoort. Met deze overname zal Kinepolis 10 bioscopen tellen in Spanje, waaronder de twee grootste van het land (Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid en Full Barcelona). De 10 Spaanse bioscopen zijn goed voor een totaal van 157 zalen en bijna 38 000 stoelen.

Volgens Eddy Duquenne, extra-muros CEO van Kinepolis Group, bewijst de overname van deze twee bioscopen de vernieuwde expansiestrategie. “De voorwaarden van de overname en het potentieel van beide sites moeten ons toelaten om zowel voor de filmliefhebber als Kinepolis waarde te creëre”, aldus Duquenne.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.