Kinepolis voegt nog maar eens een bioscoopcomplex toe aan zijn Franse portefeuille

KORTRIJK - Drie maanden na de overname van de bioscoop Gaumont in Amnéville, neemt Kinepolis een tweede Franse bioscoop over uit het Pathé-netwerk. Het gaat dit maal om Les Quais de Pathé in Belfort, in de regio Franche-Comté. De Franse portfolio van Kinepolis wordt met deze overname nog wat indrukwekkender, met inmiddels al 40.000 zitplaatsen voor bioscoopgangers. 

Kinepolis neemt het bedrijf Pathé Belfort SAS over, dat de (gehuurde) bioscoop uitbaat. Het bioscoopcomplex beschikt over 14 zalen en 2.562 zitplaatsen en bevindt zich dichtbij het stadscentrum van Belfort. De bioscoop beschikt tevens over een 4DX-zaal en ontving ongeveer 500.000 bezoekers in 2019.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group, is een tevreden man. “Net zoals het geval was voor de Gaumont-bioscoop in Amnéville, past ook deze acquisitie perfect in de uitvoering van onze expansiestrategie en we versterken zo opnieuw onze aanwezigheid in het noordoosten van Frankrijk", aldus de extra-muros CEO.

111 bioscopen in portfolio

Met deze nieuwe overname, telt Kinepolis Frankrijk nu 17 bioscopen (16 Kinepolis-bioscopen en een arthouse-bioscoop genaamd KLUB), goed voor een totaal van 190 zalen en meer dan 40.000 zitplaatsen. Volgens het gespecialiseerde medium BoxOffice heeft Kinepolis recent ook in Spanje twee bioscopen (één in Marbella en één in Mataro) naar zich toegehaald via een leasingformule met Galerias Comerciales.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 111 bioscopen in haar portefeuille, goed voor 1 138 schermen en meer dan 200 000 zitplaatsen