Klassebier Brugge Tripel krijgt er een broertje bij

Brugge_Tripel_900

Nadat de Brugse brouwerij De Gouden Boom vorig jaar de traditionele Brugge Tripel herlanceerde, bleef de droom bestaan om er ook nog een nieuwe versie aan toe te voegen. In principe dit jaar nog moet dat het geval zijn als de Brugge Tripel Prestige op de markt wordt gegooid. Het nieuwe West-Vlaamse topbier wordt gebrouwen volgens de ultieme versie van de grondstof seizoensgruut (op basis van een mengeling van gedroogde kruiden). Momenteel worden er in samenwerking met experts van gerstenat en de Brugse horeca volop degustatiesessies georganiseerd om tot een finaal eindresultaat te komen. In juni 2016 zal de vijfde en laatste proefsessie doorgaan. De brouwerij De Gouden Boom behoort net als Rodenbach tot de Palm-groep.

De zogenaamde seizoensgruut is afkomstig van De Kruiderij Footstep, eveneens in Brugge. Daar worden tot tweehonderd verschillende soorten kruiden gekweekt, zonder uitzondering volledig biologisch. Het gebruik van kruiden zoals seizoensgruut, verwijst naar een oud Middeleeuws gebruik bij het brouwen van bier. Voor kruiden moest je toen in het Gruuthuse zijn, het kruidenhuis van de Brugse familie Gruuthuse. Of hoe de geschiedenis zich eeuwig herhaalt. (KC)