Nieuws West-Vlaanderen Knokke-Heist breidt zijn bedrijvenzone nog maar eens uit

Knokke-Heist breidt zijn bedrijvenzone nog maar eens uit

Knokke-Heist breidt zijn bedrijvenzone nog maar eens uit

KNOKKE-HEIST – Voor de vierde maal reeds wordt de Knokse bedrijvenzone ’t Walletje uitgebreid. Het gemeentebestuur zette daarvoor het licht op groen. In principe zouden er twintig bedrijven een nieuw onderdak kunnen krijgen. 

Knokke telt meer dan alleen maar winkels, veel winkels, 1.800 in totaal. Maar Knokke wil ook de kmo-wereld niet vergeten. Tijdens de zitting van 8 januari 2 heeft het college een omgevingsvergunning verleend zodat het AGSO (het bevoegde gemeentelijk bedrijf) nu alle praktische voorbereidingen kan nemen om de werken op te starten. Op 14 juli 2020 diende het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO) zijn aanvraag voor een omgevingsvergunning in voor de realisatie van het bedrijventerrein ’t Walletje fase 4. Alle werken kunnen nu definitief starten.

Aangenaam werk- en leefklimaat 

Voor de realisatie van de uitbreiding van het lokaal bedrijventerrein ’t Walletje fase 4 wordt gesteund op de inrichtingsprincipes in de vorige fase. Bij de ontwikkeling wordt er aandacht besteed aan het niveau van de kavel als aan de overkoepelende structuur en beeld van het terrein, in aansluiting bij fase 3 en het parklandschap grenzend aan fase 4. Er wordt een intern aangenaam werk- en leefklimaat beoogd dat aansluit bij de kleinschaligheid en rust van Westkapelle. Het wonen en werken dienen dan ook sterk verweven te zijn, zodat er een gemoedelijke sfeer ontstaat en een hoge samenhorigheid.

Dankzij de realisatie van dit project creëert AGSO ruimte voor meer dan 20 lokale bedrijven. Aan de hand van objectieve criteria wordt voorrang verleend aan lokale startende ondernemers. Vanwege een grote vraag naar bedrijfspercelen is het volledige terrein van bijna 4 hectare nu al volledig toegewezen. De start van de infrastructuurwerken is voorzien in de loop van maart 2021.

info: https://www.agsoknokke-heist.be/stadsontwikkeling/t-walletje-fase-4-2 

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.