Caillou

Knokke kroont zich tot culinaire hotspot van West-Vlaanderen

KNOKKE-HEIST  - De inspecteurs van Gault&Millau maakten deze week de nieuwe scores voor ons land bekend. Opvallende vaststelling in West-Vlaanderen is dat Knokke-Heist zich profileert als hotspot voor culinaire liefhebbers. De kuststad kreeg maar liefst 40 vermeldingen, wat goed is voor een 4de plaats op gebied van gastronomische verwennerij in België. En nu? Watertanden maar.

In verhouding tot het aantal inwoners steekt Knokke hiermee zelfs de grootsteden Brussel, Antwerpen en Gent voorbij, aldus de nieuwsbrief van de kuststad aan de oostkust.

Dit keer telt Knokke-Heist 5 stijgers en 6 nieuwkomers bij Gault&Millau. De Knokse stijgers zijn Caillou, Resto Jet, Bablut, Constantin en DeLy’s. Een schitterend rapport voor 15,5/20 punten is er voor chef Sander Van de Walle en 15/20 voor collega Dries Huisseune. Zij  zorgen dat Caillou in Heist en Resto Jett in Westkapelle de toprestaurants Cuines 33 (17/20), Sel Gris (17/20) en Bartholomeus (18/20) naderen. Ook Bablut, Constantin en DeLy’s zitten dit jaar in de lift.

Bij de nieuwkomers een aantal grote beloften. Café de Paris en Eyecandy scoren een welverdiende 12,5/20. In hun zog maken Studio MCCC, La Sapinière, Old Fisher en L’abbiocco met 12/20 een mooie culinaire entree. Deze laatste krijgt bovendien een speciale HIP-vermelding, wat staat voor toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Ook deze  restaurants in Knokke-Heist hadden of krijgen deze HIP-vermelding: Calypso, Bar A Vina, Cinco Hijas (nieuw), John Lee Burgers & Sushi (nieuw), La Terrasse du Zoute, Pasta & Vino, Tatau en Zushi.

info: Alle stijgers, nieuwkomers en blijvende toppers vind je op de website van Toerisme Knokke-Heist.

foto: Caillou