In verhouding tot het aantal inwoners steekt Knokke hiermee zelfs de grootsteden Brussel, Antwerpen en Gent voorbij, aldus de nieuwsbrief van de kuststad aan de oostkust.
Dit keer telt Knokke-Heist 5 stijgers en 6 nieuwkomers bij Gault&Millau. De Knokse stijgers zijn Caillou, Resto Jet, Bablut, Constantin en DeLy’s. Een schitterend rapport voor 15,5/20 punten is er voor chef Sander Van de Walle en 15/20 voor collega Dries Huisseune. Zij zorgen dat Caillou in Heist en Resto Jett in Westkapelle de toprestaurants Cuines 33 (17/20), Sel Gris (17/20) en Bartholomeus (18/20) naderen. Ook Bablut, Constantin en DeLy’s zitten dit jaar in de lift.
Bij de nieuwkomers een aantal grote beloften. Café de Paris en Eyecandy scoren een welverdiende 12,5/20. In hun zog maken Studio MCCC, La Sapinière, Old Fisher en L’abbiocco met 12/20 een mooie culinaire entree. Deze laatste krijgt bovendien een speciale HIP-vermelding, wat staat voor toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. Ook deze restaurants in Knokke-Heist hadden of krijgen deze HIP-vermelding: Calypso, Bar A Vina, Cinco Hijas (nieuw), John Lee Burgers & Sushi (nieuw), La Terrasse du Zoute, Pasta & Vino, Tatau en Zushi.
info: Alle stijgers, nieuwkomers en blijvende toppers vind je op de website van Toerisme Knokke-Heist.
foto: Caillou