Nieuws West-Vlaanderen Knokse vastgoedproject Duinenwater bevestigt nieuwe vastgoedtrend aan de kust

Knokse vastgoedproject Duinenwater bevestigt nieuwe vastgoedtrend aan de kust

Knokse vastgoedproject Duinenwater bevestigt nieuwe vastgoedtrend aan de kust

KNOKKE – Een appartement op de zeedijk is al decennialang een gegeerd statussymbool, al moet je er wel steeds dieper voor in de buidel tasten. Daarom zoekt de Belg het almaar vaker landinwaarts. De vraag naar appartementen en woningen op die zogeheten ‘tweede lijn’ aan de kust, wordt een heuse trend, aldus projectontwikkelaars.

Het succesverhaal van de Knokse zeedijk bijvoorbeeld is bekend maar botst langzaam maar zeker op zijn grenzen gestoten. De prijzen waren er al torenhoog, en ze blijven maar stijgen. Intussen worden de gebouwen op de dijk almaar ouder en wordt er nog te weinig gerenoveerd, wat de kosten ook nog eens doet stijgen. Gevolg: heel wat tweedeverblijvers kijken voor een woning of een flat achter de zeedijk. De prijzen liggen er iets minder hoog en de woningen zelf zijn meestal recenter gebouwd.

In Knokke wordt er daarom volop werk gemaakt van een nieuw stuk Knokke. Naast Knokke-Heist en Knokke Het Zoute heeft Knokke nu ook Duinenwater, een compleet nieuwe wijk die werd ingepland in een groot stuk braakliggende polders. Vastgoedontwikkelaar van dienst is daar Triple Living. Duinenwater omvat meer dan 300 woningen en appartementen, een waterplas van ruim 11 hectare, tal van horecazaken, én binnenkort een golfterrein. De belangstelling voor dit nieuwe Knokke in de buurt van het station is groot, zeker bij tweedeverblijvers.

Bouwpromotoren catalogeren de belangstelling voor de zogenaamde tweede lijn als een heuse trend. Niet alleen in Knokke maar ook elders wordt de  tweede lijn meer en meer ontwikkeld. In het geval van Duinenwater zijn er momenteel zijn er al 175 appartementen en 40 woningen opgeleverd en bewoond. In de komende maanden zullen daar nog eens een 75-tal wooneenheden bijkomen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.