Nieuws West-Vlaanderen Kortemarkse familiebedrijf Lecluyse opent nieuwe vestiging in Roemenië

Kortemarkse familiebedrijf Lecluyse opent nieuwe vestiging in Roemenië

Kortemarkse familiebedrijf Lecluyse opent nieuwe vestiging in Roemenië

KORTEMARK –  Jonathan Lecluyse, die in 2016 het familiebedrijf Lecluyse NV in Kortemark volledig overnam van de familie, lanceert een nieuwe en unieke productlijn op een greenfieldsite in Roemenië. Op deze nieuwe plant maakt Louverdrape® vanaf heden originele houten jaloezieën voor de Europese raamdecoratiemarkt.

Innovatie maakt het verschil, ongeacht de sector. Dat dacht en dreef Jonathan Lecluyse ook. “Aangezien we voor onze klanten met unieke producten voor de dag willen komen moesten we met Louverdrape iets nieuws ontwikkelen”, aldus Jonathan. “Je kan in onze branche relatief eenvoudig aan standaard grondstoffen en onderdelen geraken maar dan heb je exact hetzelfde als wat al de rest aanbiedt, en dat wilden we niet. We besloten dan ook een nieuw en origineel lakprocédé uit te vinden. Dat liet ons toe om een bijzonder gamma te brengen waarvan we de kleuren volledig zelf hebben samengesteld. Zo is matching met elk aspect van het interieur mogelijk. We keken hiervoor naar de wereld van het behang, vloeren, meubilair, muurverf, enzovoort, om een uitzonderlijk kleurenpallet aan te bieden. Vandaar ook onze nieuwe baseline van Louverdrape: ‘Younique Window Blinds’. Met onze nieuwe producten halen onze klanten dan ook buitengewone zonwering in huis. Dit was ook het ideale moment om een volledige make over van onze huisstijl door te voeren.”

Innovatie in Kortemark

Door de grote complexiteit van het onderzoek naar de juiste productietechniek kreeg het familiebedrijf ook een erkenning van VLAIO (Vlaams Agentschap voor Innoveren & Ondernemen). “Ons onderzoek is zo erkend als ‘Innovatietraject’”, zegt Jonathan Lecluyse. “Dat is voor ons eigenlijk de kers op de taart en een bewijs dat we niet voor de makkelijkste oplossing gekozen hebben. Het volledige onderzoek heeft dan ook volledig in onze speciale R&D-ruimte in Kortemark plaatsgevonden.”

Thuis in Roemenië

In Kortemark helpt het bedrijf op vandaag 40 medewerkers aan werk. De laatste jaren werd een serieuze verjonging doorgevoerd. “Samen met onze vaste krachten, waarvan velen intussen al meer dan 20 jaar aan boord zijn, zorgt dat voor mooie en verfrissende ideeën”, aldus Jonathan Lecluyse. “Onze nieuwe productlijn en nieuwe fabriek zijn daar dan ook een direct resultaat van. Jonge mensen krijgen bij ons overigens écht de kans om zich te ontwikkelen. Onze mensen krijgen veel vertrouwen wat zorgt voor een zeer geëngageerd en uitzonderlijk gemotiveerde groep. Bij ons krijgt iedereen de kans om te ondernemen.”

De bouw van de nieuwe plant in Iasi (Roemenië) gebeurde ter plaatse volledig door het eigen West-Vlaamse team, nota bene met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar oud. “Op vandaag is het management daar volledig Vlaams en zo zien wij toe op onze hoge kwaliteitsvereisten”, zegt Lecluyse nog. “De kennis zit zo mooi gespreid over onze 2 sites. Een traject zoals dit uitvoeren, midden in corona, was niet eenvoudig. Deze verwezenlijking is dan ook integraal aan de ‘Louverdrapers’ te danken. Zij zijn er vol voor blijven gaan ondanks corona.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.