Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo bewandelt nieuwe internationale paden

Kortrijk Xpo bewandelt nieuwe internationale paden

KORTRIJK - Kortrijk Xpo bundelt de krachten met het Nederlandse Good! Events & Media in een joint venture. Het doel is om Solar Solutions International, de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa, in steeds meer Europese landen op te zetten. De eerste...

Kortrijk Xpo bewandelt nieuwe internationale paden

KORTRIJK – Kortrijk Xpo bundelt de krachten met het Nederlandse Good! Events & Media in een joint venture. Het doel is om Solar Solutions Nederland, de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa, te internationaliseren. De eerste stap hierbij is de uitrol van Solar Solutions Düsseldorf dat plaatsvindt op 1 en 2 december 2021 in Messe Düsseldorf. De kennis van beide partijen net als het enorme potentieel van de Duitse en Europese markt, creëren hoge verwachtingen bij beide partijen.

De Europese markt is voor Kortrijk Xpo geen onbekende. Het brengt bij de nieuwe Vlaams-Nederlandse joint venture dan ook zijn jarenlange ervaring in de beurzen-en evenementensector evenals internationale marktkennis in. Dit zorgde eerder al voor het succes van een vakbeurs voor architecten (Architects@Work).

Good! Events & Media biedt een full-service kennis- en salesplatform voor de energietransitie. Het Nederlandse bedrijf heeft wat zonne-energie betreft de kennis en de data. Het eerste gemeenschappelijke project komt er eind dit jaar. Op 1 en 2 december vindt Solar Solutions Düsseldorf plaats in Messe Düsseldorf.

Vakbeurs voor de zonne-energiesector

Solar Solutions brengt vakspecialisten samen. Installateurs, bouw- en adviesbedrijven, woningbouwcorporaties, architecten en andere beslissingsnemers ontdekken tijdens het evenement de laatste innovaties uit de zonne-energiesector. Naast het netwerken, kunnen bezoekers er tal van lezingen en workshops meepikken. Het concept groeide door de jaren heen uit tot de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa. Met de joint venture willen Kortrijk Xpo en Good! het evenement nu ook internationaal doen groeien.

Internationale ambities

Solar Solutions Düsseldorf is een logische eerste stap. De Duitse markt heeft een enorm groeipotentieel. Volgens Saskia Soete De Boosere, CEO van Kortrijk Xpo, is het de bedoeling dat via deze alliantie met een Nederlandse speler de Europese markt voor solarbeurzen te veroveren.

Ook Henriette Vrisekoop, directeur en oprichter van Good! is het hier mee eens: “Wij waren al langer aan het onderzoeken hoe we Solar Solutions konden internationaliseren”, zegt ze. “In 2020 kwam door corona de gehele eventbranche piepend tot stilstand. Op dat moment kwamen Kortijk Xpo en Good! met elkaar in contact. De professionaliteit en internationale ervaring van Kortrijk Xpo en de specifieke markt- en sectorkennis van Good! is een ijzersterke combinatie. Beide bedrijfsculturen bleken veel overeenkomsten te hebben wat het samenwerkingsproces heeft vergemakkelijkt en versneld.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.