Nieuws West-Vlaanderen Kortrijk Xpo pakt voor de vijftiende maal uit met Velofollies

Kortrijk Xpo pakt voor de vijftiende maal uit met Velofollies

Velofollies 2020

Kortrijk Xpo pakt voor de vijftiende maal uit met Velofollies

KORTRIJK – Voor de vijftiende maal reeds wordt in Kortrijk Xpo de succesbeurs Velofollies georganiseerd. Wat destijds aarzelend begon, is uitgegroeid tot een kaskraker en een hoogmis voor iedereen die van dichtbij of van ver een voorliefde heeft voor tweewielers. Afspraak op 20,21 en 22 januari. Door corona kon Velofollies twee jaar (2020, 2021) niet doorgaan. 

De 15de editie van deze hoogmis voor de fiets belooft alvast een topeditie te worden. Velofollies presenteert opnieuw een full house met meer dan 300 exposanten en dubbel zoveel merken. Het aanbod oogt vrij compleet, gaande van racefietsen en mountainbikes tot trekkingfietsen, hybride fietsen, stadsfietsen, e-bikes, retrobikes en gravelbikes.

E-bikes domineren

Iets minder dan 40% van het totaal aantal verkochte fietsen zijn ondertussen elektrische bikes. Deze trend zal dan ook op de beursvloer te zien zijn. De aantrekkelijkheid van de e-bikes komt uiteraard door de toenemende actieradius van de huidige generatie batterijen alsook de populariteit van leasingopties bij bedrijven, als alternatief voor de bedrijfswagen of 2de wagen. Maar e-bikes hebben ook een mooiere look meegekregen en zijn functioneler en vooral lichter geworden, wat hun aantrekkelijkheid bij het brede publiek nog vergroot. De e-bike markt is bovendien een enorm diverse markt geworden: plooifietsen, stadsbikes, cargobikes,… Maar ook e-sportfietsen zoals de e-mountainbike en de e-racefiets winnen duidelijk aan belang, hiermee sneuvelt het sportieve e-taboe.

Gravelbikes zijn booming

Een andere duidelijke trend op Velofollies is het “back to nature” gevoel, mee gevoed door de drang naar buitenactiviteiten. De explosie van diverse gravelmodellen, van snelle gravelfietsen tot backpackers, is hier tekenend voor. “Gravelbikes zijn duidelijk een volwaardige fietscategorie geworden met eigen onderdelen en accessoires zoals specifieke gravelsturen, maar ook gravelkledij, -schoenen, -helmen, -zadels, -wielen en een veelheid aan types gravelbanden”, heet het bij de organisatoren. “De combinatie van asfalt-rijden en offroad wordt dus duidelijk erg gesmaakt. De recente organisatie van het WK Gravelbike, gewonnen door onze landgenoot Gianni Vermeersch, onderlijnt deze opmars.”

Grote namen

Velofollies staat traditionele ook garant voor grote namen uit het circuit.  Onder meer Óscar Freire, Tom Boonen, Patrick Lefevere en Sven Nys zijn aanwezig voor een interview of meet & greet, op het centrale podium, bij één van de exposanten of aan de Vive-le-Velo tafel van Karl Vannieuwkerke die voor de gelegenheid verhuist naar Velofollies.

Maar toch zijn het vooral de vrouwen die dit jaar centraal staan, vooral tijdens de randactiviteiten. Onder meer Elke Bleyaert, partner van Jasper Stuyven, stelt er The Women Peloton voor, een heuse community voor gepassioneerde vrouwen die beter willen worden op of naast de fiets. Het vrouwenfietsen zit dan ook duidelijk in de lift.

info: www.velofollies.be.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.