Nieuws West-Vlaanderen Kortrijks koppel steunt slachtoffers waterellende met een uniek festival in hartje Ardennen

Kortrijks koppel steunt slachtoffers waterellende met een uniek festival in hartje Ardennen

Kortrijks koppel steunt slachtoffers waterellende met een uniek festival in hartje Ardennen

MALMEDY – In 2017 pakten Stijn Verdonckt en partner Tine Blondeel uit met een uniek project in hartje Ardennen (Malmédy). Ze bouwden er een professionele muziekstudio (Daft Studios) annex hotel, goed voor een investering van 2,5 miljoen euro. Op hun uniek gelegen Ardeense campus pakken de jonge West-Vlamingen nu uit met een bijzonder muziekfestival onder de banner ‘Super Sauvage Festival’. Ze willen met dit initiatief ook de slachtoffers van de waterellende in Wallonië een stap vooruit helpen met een gift waar elke deelnemer aan het festival aan mee betaalt.       

Veel Vlamingen vragen zich af hoe ze kunnen steunen voor de wateroverlast in de Ardennen. “Op onze schaal proberen wij hier aan bij te dragen: per verkocht ticket op ons festival wordt 5 euro doorgestort naar het Noodfonds om de getroffenen te steunen”, aldus Tine Blondeel. “Extra solidariteit zal nodig zijn om die mensen de komende weken, maanden en jaren te ondersteunen.”

Het Super Sauvage Festival, dat doorgaat van 15 tot 21 augustus en dat in samenwerking met de Ancienne Belgique, belooft uniek te worden. De line-up is er in elk geval een van het betere soort met onder meer Absynthe Minded, Blackwave, Novastar (The Fab Four tour), Stikstof, Emma bale, Kids With Buns en The Haunted Youth op de affiche. “Super Sauvage wil een into the wild backyard festival zijn met veel vibe in de prachtige tuin van de Studios en het hotel”, zegt Tine Blondeel. “Deelnemers kunnen kiezen voor een concert alleen of voor een concert met overnachting in een kamer of een glamping tent. Summer bar, morning after yoga, giant inflatable waterslide en last but not least exclusive behind the scenes tour in Daft Studios maken de beleving rond.”

Stijn Verdonckt is afkomstig uit Kortrijk en Tine Blondeel uit Marke. Het ondernemersduo toont zich ook sociaal erg geëngageerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.