BookU

Kortrijkse bedrijven spelen een rol achter de schermen van Mijn Restaurant

KORTRIJK - Vier steden, vier juryleden en één culinaire strijd. Het populaire programma Mijn Restaurant is terug en sinds de voorbije week te volgen op VTM. Bedoeling is om culinair talent van eigen bodem kansen te geven en een breed forum aan te bieden. Achter en zelfs voor de schermen spelen enkele Kortrijkse bedrijven een niet onbelangrijke rol.

Mijn Restaurant is terug. Mede met dank aan enkele Kortrijkse bedrijven. De Kortrijkse scale-up bookU (zie foto) ondersteunt alvast de kandidaten met hun innovatieve workforce planningstool. De planningstool ondersteunt de duo’s bij het personeelsbeheer van hun restaurant, zodat ze zich volledig kunnen focussen op wat ze het liefste doen, met name topgerechtjes op tafel brengen.

Dankzij bookU kunnen de duo’s vlot via een app communiceren met hun medewerkers, flexi’s en jobstudenten en hen vervolgens nog vlotter inplannen. Dit 100 % digitaal, zonder enige tussenkomst van telefoon, WhatsApp of mail. Ook de HR-administratie zoals Dimona’s en contracten wordt automatisch geregeld, waardoor de koppels zich volledig kunnen richten op hun restaurant en de strijd naar de overwinning.

Voor foodies en chefs

Ook Lafosse (uit het naast Kortrijk gelegen Gullegem) is partner in het verhaal van Mijn Restaurant. De West-Vlaamse kmo maakt high end keukens voor topchefs en foodies  en heeft een onwrikbare reputatie. Lafosse werd gekozen als gepriviligeerde keukenpartner van het populaire tv-programma. Voor het eerst zijn de 4 keukens (Kortrijk, Hasselt, Genk en Antwerpen) in Mijn Restaurant volledig ontworpen en geproduceerd op West-Vlaamse bodem. Een referentie die kan tellen.

Om het succes te vieren nodigde de bedrijfsleiding van Lafosse alle medewerkers uit om er een gezamenlijke kijkavond van te maken op groot bioscoopscherm. Teambuilding anders bekeken.