Nieuws West-Vlaanderen Kortrijkse chocolatier zorgt voor donderslag in Keulen

Kortrijkse chocolatier zorgt voor donderslag in Keulen

Kortrijkse chocolatier zorgt voor donderslag in Keulen

KORTRIJK – Tijdens de ISM-beurs in Keulen, een van de belangrijkste vakbeurzen voor chocolade en zoetwaren, kaapte het Kortrijkse Chocolatier Vandenbulcke de tweede plaats weg in de new product showcase award met zijn nieuwste aanwinst: Petit Melo. De award bekroont de meest innovatieve nieuwe creaties of verpakking. Daarbij houdt de onafhankelijke jury rekening met design, smaak en duurzaamheid. In totaal waren er 189 deelnemers genomineerd.

Met Petit Melo zet Chocolatier Vandenbulcke in op kwaliteit, originaliteit en duurzaamheid. Dit ligt volledig in lijn met de nieuwe strategie van het voedingsbedrijf. Zo gebruikt men duurzame en verantwoorde chocolade. Daarnaast riep de chocolatier Bulckies World in het leven, een reeks initiatieven die ten goede komen aan het product, milieu, de mens en maatschappij rond chocolade. Zo wordt ook gestreefd naar naar een 100% recycleerbare en ecologische verpakking en draagt al het karton het FSC-label, zoals het geval is bij Petit Melo. Daarnaast beperkt het bedrijf afval en productieoverschotten tot een absoluut minimum.

“We zijn heel trots om op de ISM-beurs de tweede plaats weg te kapen”, aldus Jelle Vandenbulcke, CEO van Chocolatier Vandenbulcke. “Dit is voor ons en de chocoladewereld immers een van de belangrijkste events van het jaar. Het is de bekroning van het harde werk dat ons team het voorbije jaar heeft verzet. Daarnaast is het voor ons ook een bevestiging dat we met onze nieuwe strategie, die volledig inzet op de kwaliteit en duurzaamheid van het product en de wereld er rond, de juiste beslissing hebben genomen.”

Revival voor klassiek product

Petit Melo is een soort van gouden klassieker met een moderne twist. De klassieke melo-cake beleeft al een tijdje een revival. Maar tot nu toe waren ambachtelijke melo-cakes en melo-pralines alleen verkrijgbaar via boetieks of in beperkte oplage. Chocolatier Vandenbulcke wil dat veranderen met Petit Melo die overal en voor iedereen beschikbaar is. Petit Melo brengt hulde aan de klassieke melo-cake door er een unieke kleine praline van te maken met een moderne twist, want het komt in vier verrassende smaken: framboos, hazelnoot en vanille met melkchocolade of pure chocolade. Dat alles komt in een frisse, moderne verpakking die ook de jury kon smaken. Als het water u ook in de mond komt, bestellen en smullen maar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.