Nieuws West-Vlaanderen Kortrijkse Ecopots krijgt in Duitsland prestigieuze erkenning voor zijn producten

Kortrijkse Ecopots krijgt in Duitsland prestigieuze erkenning voor zijn producten

Kortrijkse Ecopots krijgt in Duitsland prestigieuze erkenning voor zijn producten

KORTRIJK – In Duitsland krijgt het Kortrijkse The Pots Company (dat het merk Ecopots op de markt brengt) de zogenaamde DYI-prijs, een bijzonder prestigieuze erkenning bij onze oosterburen. De jury roept de  innovatieve Kortrijkse bloempotten van het type Venice 2 uit tot hét product van het jaar. Het is lang niet de eerste keer dat het Kortrijkse nichebedrijf op de internationale scène in de prijzen valt. The Pots Company, dat uitpakt met unieke, duurzame en erg gestileerde bloempotten en plantenbakken, is het bedrijf van Emmanuel Devriendt die zijn zaak destijds van nul opstartte.

Het is de eerste maal dat Ecopots deze fameuze onderscheiding in de wacht sleept voor zijn producten. Maar de jury laat weten dat er geen discussie bestond over de winnaar: Ecopots speelde alle tegenstand op een hoopje, een beetje zoals Bayern München al sinds jaar en dag doet in het voetbal. Het ontbrak nochtans niet aan concurrentie met zestig dossiers die in aanmerking kwamen.

The Pots Company, gevestigd op de bedrijvenzone Evolis, is een maker van merken in bloempotten en plantenbakken. Het aanbod gaat de wereld rond. “We zijn gepassioneerd door design en de impact die het heeft op het maken van de wereld een betere en mooiere plek”, aldus Emmanuel Devriendt. “Onze missie bestaat erin om impact te creëren voor people, planet en profit door middel van de bloempotten en plantenbakken die we ontwerpen. Dit doen we door uniek te zijn in onze ontwerpen, verantwoordelijk als het gaat om de materialen die we gebruiken en coöperatief als het gaat om ons businessmodel.”

Ingenieus systeem

De jury in Duitsland had niets dan lof voor het duurzaam karakter van de producten van Ecopots, met zelfs een ingenieus systeem van waterrecyclage. Met de Ecopots Venice 2 behoort overbewatering van planten tot het verleden. Water kan gemakkelijk worden toegediend langs de stijlvolle opening aan de zijkant van de pot. Dankzij deze duidelijke opening kan op elk moment het waterpeil worden gecontroleerd. Wanneer de plant water nodig heeft, neemt ze dat op uit het reservoir door natuurlijke capillaire werking. Bovendien kunnen de wortels nooit in water komen te staan. Uiterst functioneel en efficiënt. Zoals alle Ecopots-bloempotten zijn ze gemaakt van hoogwaardige, gecertificeerde gerecycleerde materialen en hebben ze een kenmerkende, handgemaakte afwerking.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.