Nieuws West-Vlaanderen Kortrijkse Futurn zorgt in Tongeren voor ruimte om te ondernemen

Kortrijkse Futurn zorgt in Tongeren voor ruimte om te ondernemen

Kortrijkse Futurn zorgt in Tongeren voor ruimte om te ondernemen

KORTRIJK – Het Kortrijkse Futurn van CEO Frederik Baert maakt met het herstel van brownfields of de herbestemming van verlaten sites het mooie weer in heel het land. Dit maal kan het uitpakken met een nieuw project in het Limburgse Tongeren.

Heersterveld. Dat is de naam van het nieuwe bedrijvenpark dat in het voorjaar van 2021 wordt opgeleverd. Projectontwikkelaar Futurn heeft aannemer Mathieu Gijbels de opdracht gegeven om 29 kant-en-klare gebouwen op te trekken in de industriezone Tongeren Oost. Heersterveld is een zone van 14.000 m² waar bedrijfsunits met een oppervlakte tussen 140 en 270 m² worden gebouwd.

Het doelpubliek bestaat uit lokale KMO’s die zich in de regio verder willen ontwikkelen. Een formule die de core-business vormt van Futurn. “Vooral op percelen die niet of onderbenut zijn en door ons worden herbestemd tot kwalitatieve bedrijfsruimte”, zegt Frederik Baert, managing partner van Futurn. Iets verderop in Tongeren, op industriezone Overhaem, voerde Futurn onlangs een soortgelijk project uit onder de naam Prinsenpark. De 30 units die daar werden gebouwd, hebben al voor meer dan 100 extra arbeidsplaatsen gezorgd.

Ontzorgen van bedrijven

Het ontwerp van het nieuwe project Heersterveld is van de hand van BuroB Architecten, de aannemer is Mathieu Gijbels. De start van de werken staat gepland in de lente van 2020. De oplevering is voorzien in Q2 2021. Meteen na de voorstelling en de lancering van het project is het al bingo voor Futurn, want reeds 50% van het aanbod is in reservatie. Er is dus kennelijk grote vraag naar kwalitatieve bedrijfsruimte in de regio Tongeren. De stad heeft veel lof voor de wijze waarop Futurn de bedrijven ontzorgt en nieuwe ruimte aanbiedt om te ondernemen. Volgens burgemeester Patrick Dewael tekent Tongeren met meer dan 2.260 ondernemingen en meer dan 14.000 jobs in diverse sectoren voor het vierde grootste economisch centrum van Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.