Savaco-TrueGen

Kortrijkse IT-bedrijf Savaco sluit Antwerpse cybersecurityspecialist in de armen

KORTRIJK - Savaco kondigt een strategisch partnership aangekondigd met TrueGEN. De verankering van deze Antwerpse cybersecurityspecialist past volledig in de vooropgestelde groeiambities van de Kortrijkse IT-dienstverlener. Door de krachten te bundelen wil Savaco ook haar portfolio aan cybersecuritydiensten en -oplossingen verder uitbouwen en haar regionale footprint in Vlaanderen vergroten. Savaco ziet met deze samenvloeiing haar omzet stijgen tot 47 miljoen euro en groeit tot ruim 220 medewerkers. 

“Door het aan boord brengen van het TrueGEN-team in de Savaco-familie versterken we verder onze capaciteit en vaardigheden in het bouwen van krachtige security oplossingen", aldus medeoprichter en co-CEO van Savaco Rik Vandemoortele in een eerste reactie. "Met TrueGEN verruimen we ons portfolio en halen we heel wat extra kennis in huis. We zijn dan ook overtuigd dat we zowel de klanten van TrueGEN als die van Savaco nog beter kunnen ondersteunen bij hun digitale uitdagingen en het optimaliseren van hun cyberveiligheid.”

Hot potatoe

Cybersecurity is een thema dat heel erg leeft. De drang naar digitalisering dwingt ondernemingen immers om zich sterker dan ooit te wapenen tegen de vele cyberdreigingen. Beide partijen kunnen hier vandaag al uitpakken met een bewezen staat van dienst en heel wat expertise in het uittekenen en bouwen van beveiligde IT-platform en op maat van bedrijven en organisaties in Vlaanderen en daarbuiten. Zowel Savaco als TrueGEN hebben het vertrouwen van heel wat gerenommeerde klanten.

Lang parcours vol ondernemerschap

Savaco, opgericht in 1991 door Carl Sabbe en Rik Vandemoortele, is een technologiebedrijf dat bedrijven en organisaties begeleidt in hun traject naar digitale transformatie. Met 9 Trends Gazelle nominaties op zak, loopt duurzame groei als rode draad doorheen de geschiedenis van Savaco. Met het instappen van financiële partner AAC Capital uit Nederland (begin 2018), de overname van cloud integrator IT-Care in 2020, het Gentse Atri Services in mei 2021, CRM-specialist Thrives in juni 2021 en nu de nauwe samenwerking met TrueGEN zet Savaco haar groeiambities verder kracht bij.

Carl Sabbe, mede-oprichter van Savaco zegt, naar aanleiding van de vierde uitbreiding op twee jaar tijd, dat het de ambities is om duurzaam te blijven groeien. "Zo willen we stelselmatig onze voetafdruk in het IT-landschap verder vergroten", zegt Sabbe. "Met de komst van TrueGEN staan we opnieuw een stukje sterker."