Kortrijkse topcateringbedrijf Fruy Catering vindt aansluiting bij Gentse Gourmet Invent 

KORTRIJK - Event- en hospitality-cateraar Gourmet Invent start een nauwe samenwerking op met Xavier Fruy, eigenaar van het overbekende en hoog aangeschreven  Kortrijkse Fruy Catering. De deal vond ingang per 1 maart. Xavier Fruy zal bij Gourmet Invent een sleutelpositie innemen. Zijn competentie staat buiten kijf. In de nieuwe structuur zal Fruy verder inzetten op zijn ruime ervaring in het brengen van een lokale, creatieve haute-cuisine die stevig geruggesteund wordt door degelijke processen en met een absolute focus op duurzaamheid en het vermijden van voedselverspilling. Fruy brengt ook zijn doorgedreven digitale kennis in om de processen efficiënter te laten verlopen. 

 

Bart Vandendooren, managing director van Gourmet Invent toont zich erg enthousiast over de samenwerking. “Xavier is niet enkel een topchef en een zeer ervaren cateraar, maar is ook een voorloper in onze sector op vlak van processen, automatisatie en digitalisatie", zegt Vandendooren. "Hij zal ervoor zorgen dat de steile groei die Gourmet Invent kent, op een gecontroleerde manier verloopt en dat we de processen en tools hebben die ons in staat stellen om te focussen op wat er echt toe doet: heerlijk culinair koken voor onze klanten. En natuurlijk deelt Xavier als vakman onze liefde voor hospitality en geweldig eten.”

Xavier Fruy zelf bestempelt de keuze voor Gourmet Invent een voor de hand liggende beslissing. "We kennen elkaar al heel lang en we weten dat er ontzettend veel raakvlakken zijn tussen onze bedrijven", dixit Fruy. "Onze culinaire drive en de enorme passie voor top-hospitality, samen met een doorgedreven focus op duurzaamheid en het vechten tegen zinloze voedselverspilling,  zullen de absolute speerpunten van onze samenwerking zijn. Zet daarnaast nog het sterke logistieke- en HR-apparaat van Gourmet Invent en het is meteen duidelijk dat onze samenwerking aan al onze klanten en stakeholders een sterke meerwaarde biedt.”

Meerwaarde in twee richtingen

Voor Gourmet Invent betekent de samenwerking ook dat de cateraar een steviger poot krijgt in Zuid-West-Vlaanderen. Klanten van Fruy Catering hebben dan weer baat bij het brede aanbod van Gourmet Invent (corporate- en event catering) en haar zustermerken Fair Catering, Amalthea, Silverspoon en J&M Catering.

De Gentse cateraar Gourmet Invent hoort al jaren tot de top van de Belgische cateringwereld. Het bedrijf heeft een decennialange ervaring en een uitstekende reputatie op vlak van private events, hospitality catering, corporate events en beurscatering. Het bedrijf van Bart Vandendooren is vooral bekend als huiscateraar van Jumping Mechelen, de Ghelamco Arena (AA Gent), het Jan Breydelstadion (Club Brugge), het Regenboogstadion (Zulte Waregem) en het Bosuilstadion (Royal Antwerp FC), de EasyFairs Group (Flanders Expo, Nekkerhal, Antwerp Expo) en de Sportpaleis Groep. Het werkt bovendien samen met een zeventigtal partnerlocaties over heel België. Net als sectorgenoten Amalthea, Silverspoon, J&M Catering en beurscateraar Fair Catering maakt Gourmet Invent deel uit van Gourmet Flavours Group, de cateringpoot van Compass Group Belgium.

Gepokt en gemazeld in het vak

Xavier Fruy (1976) is telg van een familie die al sinds 1898 een prominente rol speelt in het Kortrijkse foodgebeuren. Voorvader Raymond Fruy start eerst een slagerij in de Kortrijkse Budastraat. Zoon Georges en kleinzoon Robert volgden in zijn voetsporen, en ook Xavier is al van kindsbeen af door eten gebeten. Hotelschool Ter Duinen is zijn eerste halte, gevolgd door stages bij Stéphane Raimbault (Frankrijk, 2 sterren), de start van een eigen broodjeszaak, een kook- en surfintermezzo in Biarritz en een baan als 'chef de partie'voor de Parijse topchef Michel Rostang.

In 2006 start hij in de vertrouwde Budastraat, centrum Kortrijk, met Fruy Finest Food Catering dat hij  sinds 2009 samen met echtgenote Ann Verduyn en een team van trouwe medewerkers, wist uit te bouwen tot een topcateraar met klanten over de grenzen heen.