Nieuws West-Vlaanderen Kunst moet de Brugse ondernemers hoop en veerkracht geven

Kunst moet de Brugse ondernemers hoop en veerkracht geven

Kunst moet de Brugse ondernemers hoop en veerkracht geven

BRUGGE – Muziek verzacht de zeden, en dat geldt ook voor kunst tout court. Sinds deze week kan je er niet meer naast kijken. In de industriezone Pathoekeweg in Brugge kwam een nieuw kunstproject tot stand. De komende weken zullen drie reuzegrote banners van streetartist Jeremiah Persyn het straatbeeld sieren in het noorden van Brugge. Op elk spandoek komt een inspirerende boodschap om ondernemers moed en veerkracht te geven het komende jaar. Het project is een initiatief van Bedrijvig Brugge. 

Bedrijvig Brugge zet zich in voor ondernemers uit de Brugse regio. Vandaag telt het netwerk meer dan 250 leden en de belangstelling groeit, zelfs in deze coronacrisis, waarin er geen evenementen konden georganiseerd worden.

“Het blijft ongelooflijk belangrijk om bij je leden vinger aan de pols te houden”, zegt Dries François, voorzitter van Bedrijvig Brugge. “In een normaal jaar organiseren we minimaal drie evenementen, met als hoogtepunt ons jaarlijkse nieuwjaarstreffen bij één van onze leden. Maar corona strooit roet het eten. Noodgedwongen moeten we op zoek naar alternatieven om de band met onze leden te onderhouden. Meer dan ooit hebben bedrijven immers elkaar nodig om van ideeën te wisselen, van elkaar te leren en te kijken hoe zij omgaan met deze crisis.”

When art meets business

Bedrijvig Brugge besloot om met een creatief alternatief op de proppen te komen. In het Brugse straatbeeld duiken 3 reuzegrote spandoeken van 5 bij 8 meter op. Daarop komen drie unieke tekeningen van de Brugse streetartist Jeremiah Persyn, die de komende dagen nog druk in de weer zal zijn om de werken af te krijgen. Onder elke banner komt de slogan ‘Bedrijvig Brugge wenst je veerkracht om te blijven ondernemen.’

“De tekeningen zullen de gedrevenheid en het enthousiasme van onze ondernemers symboliseren”, zegt Dries François. “En de slogan refereert dan weer naar onze nieuwjaarsbrief en het boek ‘Veerkracht’ van ondernemer Bram Van Damme, dat we vorige maand aan al onze leden bezorgd hebben. Net als Bram ben ik er rotsvast van overtuigd dat veerkracht het sleutelwoord is om vandaag positief in het leven te kunnen staan. Als we veerkrachtig zijn, zullen we herboren en sterker uit deze crisis komen.”

Een partner voor jonge ondernemers

De komende maanden wil Bedrijvig Brugge de stad als economische regio verder op de kaart zetten. “We zullen blijven verrassen met originele acties”, besluit de voorzitter. “Ook initiatieven als de incubator voor starters Brugge Inc. juichen we toe en willen we ondersteunen. Als geen ander weten we welke troeven onze stad te bieden heeft en dat willen we ook actief uitdragen. Tot slot staan we klaar om jonge groeibedrijven te helpen en hun belangen te verdedigen.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.